Vanlife

Je bent helemaal bezig met de #vanlife lifestyle en je wilt met je busje op reis? In dit artikel bespreken we de opties die je hebt voor het vullen van je kussens met onze speciale zit & slaap producten.

Zitten & Slapen

Op de kussens van caravans, campers, vans en camperbusjes wordt vaak zowel gezeten als geslapen. En vaak zijn dáár de meeste klachten ten aanzien van het comfort.
Wil je lekker zitten én ook zo comfortabel mogelijk liggen op je kussens? Daar hebben we goede en comfortabele oplossingen voor met onze 'zit & slaap' kussens.

De kussens krijgen in hun uitvoering een stevige onderkant en zacht soepele bovenkant. Hierdoor is er voldoende draagkracht om het zitten comfortabel te houden én heb je met de zachte toplaag toch ook een fijn slaapcomfort.

Koudschuim of Polyether

Voor producten waarop wordt geslapen adviseren we ten allen tijde Koudschuim. Koudschuim is een goed ademend, ventilerend en vormvast materiaal wat het uitermate geschikt maakt voor comfortabele nachten.
Polyether kán natuurlijk worden gebruikt maar adviseren we alleen wanneer je een eenvoudige oplossing zoekt waar geen hoge eisen aan worden gesteld.

Stoffering op maat

Wil je de kussens / matrassen graag laten stofferen? Onze stoffeerderij kan dat geheel verzorgen in elke gewenste kwaliteit meubelstof, outdoorstof, kunstleer of leder. Neem voor deze dienst contact op met onze verkoopafdeling of kom langs in onze winkel.

Vulling voor een medisch Hondenkussen

Je wil je hondenkussen opnieuw vullen, óf een op maat gemaakt hondenkussen voor je hond met medische klachten?

Hiervoor hebben wij twee producten ontwikkeld waarbij we een soepele, veerkrachtige en goed ondersteunende koudschuim combineren met een drukverlagende toplaag van Traagschuim. Deze toplaag zorgt voor drukverlaging op drukplekken waardoor de hond prettiger kan liggen.  

Voor lichtere en de kleinere types honden kan je de lichtere kwaliteit SG 45 nemen en voor grotere en zwaardere honden adviseren wij de SG 65.

Op basis van dit artikel adviseren we de volgende artikelen

-->
-->

Hondenkussen Traagschuim sg 55

Maatwerk hondenkussens in SG55 kwaliteit. Direct online je gewenste maat bestellen.
bestel

Schuimrubber voor caravankussens

Zakken de zitkussens van je caravan zo ver door dat je inmiddels letterlijk op de planken zit? Dan is het vervangen van de schuimrubber vulling van je caravankussens een goed idee.

Zitcomfort in caravans verbeteren?

De ervaring heeft ons geleerd dat het zitcomfort in caravans na verloop van jaren vaak te wensen overlaat. Soms komt dit doordat de fabrikant heeft gekozen voor een comfort die niet bij je past of het materiaal is door jarenlang gebruik toe aan vervanging. 
Stugge, harde kussens of kussens die hun langste tijd hebben gehad en te ver doorzakken zijn dan ook de klachten die wij het meest verhelpen.
Het vervangen van de huidige vulling is een goede manier om het zitcomfort in je caravan aanzienlijk te verhogen én je vakantieplezier te verhogen. Uitgerust thuiskomen van vakantie is toch niet geheel onbelangrijk.

 
Ook het namaken en vervaardigen van afwijkende modellen met bollingen en schuintes is geen probleem. Ook zetten wij vakkundig de knopen weer in het kussen of voorzien we de kussens van een rits.

Welke kwaliteit schuimrubber als vulling voor zitkussens in caravan- of camperkussens?

Voor een goed, veerkrachtig en bovenal prettig zitcomfort adviseren wij een koudschuim vulling in de zitkussens van je caravan of camper met een minimaal soortelijk gewicht van circa 40 - 45.
Koudschuim is duurzaam en het comfort van deze vulling zorgt voor een écht comfortabele vakantie. Het materiaal is vormvast en komt snel terug in zijn oorspronlijke vorm. 
Je kunt zitkussen vulling voor camperkussens en caravankussens via onderstaande link direct online op maat bestellen in elke gewenste vorm.

Meest gebruikte kwaliteiten voor zitkussens zijn:


Heeft u afwijkende vormen en/of modellen? Via onze wizard voor zitkussens kun je vele vormen kiezen!

Direct online zitkussens op maat berekenen en bestellen >>

 

Kussens voor zowel zitten als slapen gebruiken?


In veel caravan en campers worden de zit- en rugkussens voor zowel zitten als slapen gebruikt.

Wanneer je je kussens voor zowel zitten als slapen gebruikt hebben wij speciale producten ontwikkeld die zeer geschikt zijn door de unieke combinatie van een stevige kern en een zachte toplaag. 
Door de stevige onderlaag van stevig koudschuim kent deze uitvoering een goede ondersteuning en voorkomt het te ver doorzakken bij het zitten.
De zachte toplaag zorgt voor een drukverlaging voor schouders en heupen bij het slapen en zorgt voor een fijne comfortverhogende toplaag voor het zitten.

De meest gebruikte kwaliteiten zijn:
 

Op basis van dit artikel adviseren we de volgende artikelen

-->

Vierkant Strak - Caravan/Camper

Vierkant schuimrubber op maat.
bestel
-->

Rechthoek Strak - Caravan/Camper

Het standaard rechthoekige kussen in strakke / platte uitvoering.
bestel
-->

Vierkant Strak - Zit & Slaap

Vierkant schuimrubber op maat met zachte toplaag.
bestel
-->

Rechthoek Strak - Zit & Slaap

Rechthoekig kussen / matras voor zowel zitten als slapen.
bestel
-->
-->

Schuimrubber voor topdekmatrassen

Zoek je een kwaliteit schuimrubber die je kunt toepassen als topdekmatras om je te harde matras een soepeler comfort te geven? 
Voor dit product hebben we een aantal kwaliteiten schuimrubber om uw matrastopper weer van een topcomfort te voorzien. Je kunt deze producten op maat via onze webshop bestellen en in de bestaande hoes plaatsen. Wil je ook stoffering van je matrastopper? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via e-mail, telefoon, social media of kom langs in onze winkel.

Je matrastopper / topdekmatras opnieuw vullen met schuimrubber?
Allereerst adviseren wij voor goed slaapcomfort om te kiezen voor Koudschuim. Koudschuim is duurzaam, veerkrachtig, vormvast, soepel, goed ademend en vochtregulerend en uitermate geschikt als vulling voor topdekmatrassen / matrastoppers.

Onze topkwaliteit is met 100% zekerheid Topdekmatras Koudschuim sg80 zacht. Dit materiaal is uitermate comfortabel en ideaal voor zijslapers die vaak last hebben van 'slapende' armen en graag drukontlastig willen op schouders en heupen. Door de soepelheid en veerkracht van dit materiaal zorgt dit comfortschuim voor een heerlijk zacht slaapcomfort. Dankzij het hoge soortelijke gewicht heeft dit materiaal voldoende 'body' om, ondanks het zachte comfort, toch ook voldoende te dragen! Dit maakt de Koudschuim sg 80 zacht de ultieme topdekmatras kwaliteit.
Deze kwaliteit kan dagelijks worden gebruikt en wordt veelal toegepast in diktes van 5 t/m 8 cm dikte.

Een trede lager hebben we een Topdekmatras Koudschuim sg55 zacht.  De veerkracht van dit materiaal is prachtig en is de perfecte kwaliteit wanneer je goed comfort zoekt voor een scherpere prijs. Zoek je iets goeds maar ligt de SG80 net buiten je budget? Deze kwaliteit voor topdekmatrassen die dagelijks worden gebruikt en geschikt tussen de 5 t/m 8 cm dikte.

Zoek je een eenvoudige, tijdelijke of licht gebruikte vulling voor je topdekmatras dan kunt je wellicht nog denken aan onze Topdekmatras Koudschuim sg45. Een verende, goed ademende en vochtregulerende kwaliteit.


Onze stoffeerderij verzorgd ook maatwerk matrasen gestoffeerd in diverse kwaliteiten doeken. Informeer gerust naar de mogelijkheden!

Op basis van dit artikel adviseren we de volgende artikelen

-->
-->
-->
-->

Schuimrubber voor uw barkruk of kruk

Je wil je barkruk of kruk voorzien van een nieuwe schuimrubber vulling? 

Een barkruk heeft in de meeste uitvoeringen een klein zitoppervlakte. Hierdoor is een stevige vulling aan te raden voor voldoende ondersteuning. Voor dit gebruik hebben we dan ook twee kwaliteiten geselecteerd die je prima kunt toepassen voor krukken.

Ons zitkussen Polyether sg 40 extra stevige kwaliteit is zeer geschikt voor barkrukken waar een dunne schuimlaag opgezet wordt van 2 t/m 5 centimeter dikte. Daarnaast ook prima te gebruiken voor dikkere kussens. Het materiaal geeft een stevige ondersteuning en is comfortabel genoeg om lange tijd op te zitten.

Heb je behoefte aan een vulling met wat meer veerkracht en comfort dan kun je denken aan het zitkussen Koudschuim Ultra Fresh SG 55 stevige kwaliteit om je barkruk een topkwaliteit vulling te geven. Dit product is geschikt vanaf 4 centimeter dikte als kussen op krukken en barkrukken.

Horeca & Stoffering
De Koudschuim Ultra Fresh SG 55 Stevige kwaliteit voldoet ook voor de horeca aan de brandveiligheid. Informeer naar de verschillende mogelijkheden voor het toepassen in openbare ruimtes. Certificaten kunnen geleverd worden.
Daarnaast is ons bedrijf ook gespecialiseerd in de stoffering van barkrukken, krukken en banken voor de horeca. Informeer naar de uitgebreide mogelijkheden die onze stoffeerderij jou of je bedrijf kan bieden.  Mail ons of bel ons  direct op 085 - 877 06 59 voor het aanvragen van een gratis offerte of meer informatie.

Op basis van dit artikel adviseren we de volgende artikelen

-->
-->

Afwijkende vormen rugkussens

Hebben je rugkussens een afwijkende vorm zoals een T-vorm, L -vorm of een schuinte?  Geen probleem, ook deze vormen kunnen we probleemloos voor je vullen en voorzien van een hoogwaardige vulling.  Op onze site hebben we een module ontwikkeld, die je begeleid in het samenstellen van jouw rugkussens waarin we ook opties voor afwijkende vormen hebben. 

Via het menu Rugkussens kom je bij het menu Rugkussens op Maat. Via deze optie kun je je rugkussens precies samenstellen zoals jij het wilt, met T-vorm, L-vorm en andere afwijkende vormen of schuintes. 

Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact met ons op. Je kunt dan het beste een foto en/of eenvoudige schets bij ons aanleveren per mail, social media of in onze winkel langskomen. Op basis van deze informatie kunnen we je van een persoonlijk advies voorzien en een offerte op maat maken.

Binnenkussens voor Hoooked

Je wilt aan de slag met het haken van het Hoooked poef pakket? Onze Hoooked poef vullingen zijn speciaal ontwikkeld in samenwerking met Hoooked voor een zo mooi mogelijk eindresultaat. 
Onze kussens worden in eigen huis geproduceerd en voorzien van hoogwaardige kwaliteit schuimrubber vlokkenvulling uit eigen productie. Deze vlokkenvulling produceren wij zelf met onze eigen 'vlokkenmolen'.
Met deze molen worden polyethers en koudschuimen, die niet meer kunnen worden gebruikt in de productie van kussens en matrassen vanwege de te kleine afmetingen, vervlokt tot vulling. Dit voorkomt onnodig afval en zorgt voor een hoge kwaliteit vulling, omdat in onze kussens nooit  gerecycled (2ehands) schuimrubber gaat. 


Met onze vlokkenmolen(links) en kussenvuller(rechts) zijn we in staat hoogwaardige vulling te creeren in onze handgemaakte kussens.

Onze binnenkussens worden in eigen naaiatelier vervaardigd en naast de machinale vulling met de hand extra bijgevuld. Dit maakt onze kussens geliefd omdat ze door deze extra aandacht en handelingen, die arbeidsintensief zijn, een beter eindresultaat bieden. Onze kussens onderscheiden zich dan ook enorm ten aanzien van vulling en aandacht voor kwalitatief hoogwaardig eindproduct. Mede daarom zijn wij leverancier van vele creatieve winkels en de producent Hoooked Zpagetti.

Gebruik
De vullingen zijn veerkrachtig en goed gevuld en worden het meest toegepast als sierkussen. Ook kan dit materiaal licht worden gebruikt om op te zitten.

Voor ons totale assortiment binnenkussens poefs, zitzakken en kussens kun je eens een kijkje nemen bij ons eigen merk 10Cats op www.10cats.nl

Op basis van dit artikel adviseren we de volgende artikelen

--> -->

Welke Schuimrubber voor caravanmatrassen?

Welk schuimrubber kun je gebruiken als vulling voor je caravanmatras? Dat is een veelgestelde vraag waarin we in dit artikel uitgebreid aandacht  besteden. Wil je persoonlijk advies? Neem dan gerust contact met ons op, voor een vrijblijvend advies!

Goed slaapcomfort
Goed slaapcomfort is persoonlijk en afhankelijk van diverse factoren. Ben je een rugslaper of een zijslaper? Ben je lichter of zwaarder van gewicht? Heb je last van rugklachten of schouders en nek?
Voor een goed slaapcomfort adviseren wij in ieder geval een goede kwaliteit Koudschuim toe te passen. Koudschuim matrassen zijn een hoogwaardige kwaliteit schuimrubber voor caravanmatrassen waarbij we vooral goede ervaringen hebben met de vormvaste eigenschap, veerkracht, soepelheid en bovenal ook de goed ventilerende eigenschappen. Dit maakt een Koudschuim matras in jouw caravan wat ons betreft de beste keuze.

Een goede nachtrust is juist op je vakantie één van de elementen waar je niet op wilt besparen. Want uitgerust thuiskomen van vakanties is toch wel één van de belangrijke aspecten van een vakantie!

Een zijslaper heeft een zachter comfort nodig in vergelijking tot een rugslaper.

Welke kwaliteiten schuimrubber kunnen we toepassen in het matras?

Een goed matras begint met een soortelijk gewicht (sg) van minimaal sg 40 - 45. Hoe hoger het soortelijk gewicht hoe hoger het daadwerkelijke gewicht, de veerkracht, comfort en levensduur.
De volgende kwaliteiten zijn geschikt als matraskern of basis. Wil je graag een hoogwaardige zachte kwaliteit als toplaag dan kunnen we deze voor je aanbrengen of dit kun je zelf doen met onze spuitbussen lijm.

  • Matras Koudschuim SG 45 zacht: Een soepele, veerkrachtige kwaliteit
  • Matras Pantera SG 52 zacht : Een soepele, zeer veerkrachtige kwaliteit en hoge kwaliteit vormvaste eigenschappen!
  • Matras Koudschuim sg 70 zacht: Het neusje van de zalm en dé beste kwaliteit verkrijgbaar in Nederland voor topdekmatrassen.

  • Je kan bij ons ook terecht voor de volledige stoffering van elke gewenste uitvoering en vorm.

Welke kwaliteit schuimrubber kunnen we toepassen als toplaag of matrastopper?

Een goede toplaag zorgt voor een drukverlagend en zacht comfort die zeer geschikt is voor zijslapers. Deze kwaliteiten zorgen voor drukverlaging op heupen en schouders en wij adviseren een dikte van 5 tot maximaal 8 centimeter toe te passen; ben je iets zwaarder? Neem dan in ieder geval een dikte van 8 centimeter voor voldoende drukverlaging.

  • Topdekmatras Koudschuim SG45 zacht :    Basiskwaliteit. Verend, soepel en zacht.
  • Topdekmatras Pantera SG52 zacht :             Prachtige kwaliteit zachte matrastopper. Prima veerkracht, soepel en zacht.
  • Topdekmatras Koudschuim SG70 zacht :    Het neusje van de zalm op het gebied van zachte matrastoppers. Hoogste veerkracht, soepel en zacht.

Wil je persoonlijk advies of langskomen in onze showroom? Neem dan gerust eens contact met ons op voor de mogelijkheden.

Op basis van dit artikel adviseren we de volgende artikelen

-->

Koudschuim Sg 45 Zacht

  • Basiskwaliteit
  • Geschikt voor normaal gebruik
  • Goede en veerkrachtige ondersteuning
bestel
-->

Pantera® SG52 Zacht

  • Topkwaliteit
  • Geschikt voor intensief gebruik
  • 7 jaar fabrieksgarantie
  • Check productpagina voor uitgebreide informatie
bestel
-->
-->
-->
-->
-->
-->

Schuimrubber voor steigerhouten bank

De kussens op je steigerhouten bank wil je voorzien van een mooie set kussens of  je wil de kussens vervangen? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden bij aanschaf.

Welke kwaliteit Schuimrubber is geschikt voor de zitkussens van mijn steigerhouten meubel?

Afhankelijk van de gewenste kwaliteitduurzaamheid en comfort zijn er meerdere goede opties waarover we hier meer vertellen.

Eén van de belangrijkste elementen van het genieten op een steigerhouten bank is het zitcomfort. Op dit zitcomfort wordt in veel gevallen bespaard bij producten van standaard sets wat er voor zorgt dat veel consumenten binnen korte tijd al letterlijk 'op de planken' zitten. De bank ziet er aan de buitenkant vaak fantastisch uit maar over de binnenkant spreken weinig leveranciers. Wanneer je een steigerhouten bank inclusief kussens gaat kopen laat je dan altijd goed informeren over de kwaliteit schuim die wordt toegepast.
Niets is vervelender dan je storen aan het comfort op een plek waar je nou juist zo graag lekker wilt genieten.

Daarom adviseren wij minimaal een schuim met een soortelijk gewicht (SG waarde) van 40. Alles onder een soortelijk gewicht van 40 is enkel en alleen geschikt voor toepassingen die nauwelijks worden gebruikt of waar zeer lage eisen worden gesteld aan duurzaamheid en comfort.

Polyether of Koudschuim kussens op  je steigerhouten meubel?

Wanneer je meer veerkracht, een hoger comfort en een langere levensduur zoekt dan is Koudschuim aan te raden voor een goede kwaliteit zitkussens in je steigerhouten tuinmeubel. Dit materiaal is ook nog eens zeer vormvast en beter bestand tegen weersinvloeden door de goede ventilatie. Een polyether sg 40 is ook prima geschikt maar biedt een iets minder mooi comfort en is minder weersbestendig.

Wil je een van de mooiere kwaliteiten Koudschuim voor een zeer goede veerkracht, een uitmuntende vormvaste eigenschap en simpelweg een gegarandeerd prettig zitcomfort dan adviseren we onze Koudschuim sg 45 stevig of het nóg hogere kwalitatieve Koudschuim SG 55.
 

Zitkussen vulling direct online uitrekenen >>

Rugkussen vulling direct online uitrekenen >>

Koudschuim is een uitmuntende kwaliteit en garandeerd een topcomfort voor je steigerhouten meubelen

Wat je moet weten voordat je het meubel laat ontwerpen.

Wij krijgen heel veel aanvragen voor kussens op maat voor steigerhouten meubelen en het valt ons op dat de bouwers en doe-het-zelvers weinig tot geen rekening houden met de afmetingen van schuimrubber en outdoorstoffen.
Soms kan de ongunstige afmeting van een meubel een sterke invloed hebben op de totaalprijs van je gestoffeerde kussens.

Daarom is het verstandig om rekening te houden met stofbreedtes van circa 140 - 150 centimeter voor een zo gunstig mogelijke verwerking van (effen) stoffen.
Dit is vooral belangrijk wanneer je voor de wat luxere outdoorstoffen kiest waarbij de metrageprijs een grotere invloed heeft op de totaalprijs van je kussens. Bij de gemiddelde goedkopere outdoorstoffen is dit natuurlijk minder van invloed.

Welke dikte Schuimrubber is geschikt voor steigerhouten meubelen?

Voor de zitkussens op je steigerhouten meubelen zijn diverse kwaliteiten beschikbaar. De dikte van de zitkussens zijn afhankelijk van de hoogte van het meubel (gemiddelde zithoogt is ca. 42-45 cm) en de meest gebruikte diktes zijn 8, 10 en 12 centimeter dikte
De verhouding tussen zitkussen en rugkussen is het mooist wanneer het rugkussen iets dunner is in vergelijking tot het zitkussen. Uiteraard is dit ook weer afhankelijk van de zittingdiepte van het meubel.
Maar standaard genomen is de verhouding het mooist wanneer de rugkussens 2 centimeter dunner zijn dan de zitkussens.


Een strak zitkussen gestoffeerd met Cartenza Uni outdoorstof met staande band en sierstiksel in onze stoffeerderij.

Waar moet je nog meer rekening mee houden bij de zitkussens van je steigerhouten meubilair?

  • Vergeet geen rekening te houden met de dikte van de zitkussens bij het bestellen van de hoogte van de rugkussens. De hoogte van de rugkussens moet worden aangepast aan de dikte van de zitkussens. Zo voorkom je dat de rugkussens extreem oversteken.
  • Kies minimaal een afwerking met tricotkous wanneer je de kussens gaat stofferen. Deze beschermende netkous zorgt voor minder snelle slijtage maar vooral dat je de hoezen gemakkelijk en snel kunt verwijderen en op kunt zetten. Zonder deze kous is dit extreem moeilijk. Tricotkous kun je los bestellen in onze webwinkel of via de 'Schuimrubber op maat' module door ons laten aanbrengen.
  • Laat zitkussens altijd 1 centimeter 'oversteken' aan de voorzijde van de bank.
  • Je hoeft met de breedte van de kussens geen rekening te houden met de fiberfill afwerking. Fiberfill (100 grams) die wij standaard aanbrengen bij bestelling via de wizard (kun je aanvinken) heeft nauwelijks invloed op de totale breedte.

Zoek je stoffering of outdoorstoffen voor de kussens van je steigerhouten meubelen?
Onze stoffeerderij heeft bijna 40 jaar ervaring met het maken van zitkussens, rugkussens, loungematrassen en het stofferen van (design)meubilair. Ook vind je in onze webwinkel een ruim assortiment outdoorstoffen van goede kwaliteit.

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte en advies. We helpen je graag verder met je project en denken graag met je mee.

Op basis van dit artikel adviseren we de volgende artikelen

-->
-->
-->

Schuimrubber voor je eetkamerstoel

Eetkamerstoelen worden normaal gesproken dagelijks gebruikt en zijn in de praktijk vaak van een te licht schuimrubber voorzien. De losse kussentjes die je bij veel (woon) winkels kunt kopen zijn vaak voorzien van inferieure kwaliteiten schuimrubber of te lichte kwaliteiten ten aanzien van de intensiteit van gebruik of het gewicht van de gebruiker. Hierdoor zit je vaak na korte tijd alweer op het hout..

Omdat je tijdens het eten of gebruik van de keukentafel comfortabel wilt kunnen zitten geven wij hier adviezen hoe je dat comfort kunt verbeteren.

Welke kwaliteit schuimrubber is geschikt voor losse eetkamerstoel kussens?

In veel gevallen worden er losse kussens op eetkamerstoelen gebruikt. Deze kussens zijn gemakkelijk te voorzien van een nieuwe schuimrubber vulling. 

Wij adviseren voor deze toepassing minimaal een goede kwaliteit zoals onze Zitkussen Polyether SG40 extra stevig. Wil je een vormvastere kwaliteit dan adviseren we Zitkussen Koudschuim SG45 stevig.
Voor het ultieme zitcomfort én een lange levensduur kies je voor de zitkussen Koudschuim Ultra Fresh SG 55 stevige kwaliteit.

Welke dikte past u toe?
De minimale dikte voor een goed zitcomfort is 4 centimeter; hiervoor zijn de Polyether Sg40 en Koudschuim Ultra Fresh SG 55 geschikt omdat deze voldoende stevigheid hebben voor voldoende ondersteuning.
Bij diktes vanaf 5 a 6 centimeter zijn de drie bovengenoemde kwaliteiten geschikt.

Het comfort van deze stevige kwaliteiten is prettig en soepel. 'Stevig' is zeker niet hard op deze diktes en geschikt voor bijna iedereen. Voor zwaardere personen adviseren we ten allen tijde de  Koudschuim Ultra Fresh SG 55 stevig vanwege iets meer 'body'.




Eetkamerstoel kussens door ons voorzien van een goede kwaliteit  Koudschuim met complete stoffering met mooie meubelstof.

Mijn eetkamerstoel is gestoffeerd, kan ik desondanks het zitcomfort verbeteren?
Ja, het zitcomfort van deze meubelen is prima te verbeteren. In de praktijk komen wij veel van dit type meubelen tegen waarbij het zitcomfort na 1 of 2 jaar gebruik te wensen overlaat. Onze stoffeerderij is heel goed in staat dit zitcomfort voor je te verbeteren; zelfs beter dan het origineel!
Ons bedrijf heeft ruim 40 jaar ervaring in het verbeteren van zitcomfort van meubelen. Voor elke situatie hebben wij een oplossing dus neem gerust contact met ons op.
Kun je dit zelf doen? Dat is mogelijk mits je de juiste hoeveelheid tijd en middelen tot je beschikking hebt. Wij hebben de materialen en gereedschappen indien je graag zelf aan de slag wilt. Neem contact met ons op voor advies.


Deze mooie set unieke eetkamerstoelen voorzien van het beste schuimrubber en volledig gestoffeerd in onze stoffeerderij.
 

Op basis van dit artikel adviseren we de volgende artikelen

-->
-->
-->

Schuimrubber voor je bank

Je wil de kussens van je bank of bankstel opvullen met nieuwe vulling koudschuim of polyether? Je bent benieuwd naar de kosten van het opvullen van je bank en je wil zelf kussen opvullen of de bank vulling laten vervangen door een vakkundig bedrijf?

Bij ten Caat zijn we gespecialiseerd in het vervangen van bankstelkussens en kussenvulling en bovenal het verbeteren van het zitcomfort.

Bank kussens opvullen en kosten
Je wilt simpelweg weer lekker zitten op je bankstel terwijl je geniet van je welverdiende rust. Gewoon gezellig en comfortabel een avondje Netflix kijken zonder de irritatie van een slecht zit (en lig) comfort.

Om deze problemen op te lossen hebben we gelukkig vele mogelijkheden! Je kunt simpel en snel via onze zitkussen op maat module online je eigen vullingen bestellen in alle veel voorkomende vormen en modellen. Indien het model online niet beschikbaar is kun je contact met ons opnemen want wij kunnen elk model kussen opnieuw vullen.
 
Welke kwaliteit moet ik hebben?
Voor het bankstel waar je dagelijks gebruik van maakt adviseren we een Koudschuim met een soortelijk gewicht (SG) van minimaal 40. Hoe hoger deze SG waarde hoe zwaarder het materiaal en hoe hoger dekwaliteit en duurzame eigenschappen.

Wij adviseren voor een goed comfort te kiezen voor een goede kwaliteit Koudschuim SG45 of een Pantera sg 52 stevig of medium. Dit zijn de drie kwaliteiten die jarenlang plezier bieden.
 
Koudschuim is een duurzaam en bovenal veerkrachtig, vormvast en comfortabel materiaal waarmee je het zitcomfort weer naar ongekende hoogte brengt. Je kunt in de zitkussen op maat module een keuze maken uit de door ons geadviseerde vullingen. 



Wanneer het zitcomfort van de bank slecht is ervaar je in veel gevallen ook problemen met de rugkussens. Wij adviseren echter om eerst de zitkussens van je meubel te vervangen voordat je de rugkussens vervangt.
Uit onze ervaring is gebleken dat de tekortkoming van de rugkussens vaak veroorzaakt wordt door het uit balans geraakte zitcomfort vanwege het wegzakken van de zitting.
Wanneer je de zitkussens hebt vervangen zijn de rugkussens in veel gevallen geen probleem meer. Indien de rugkussens echt op zijn kunnen we daarin natuurlijk meedenken in de beste oplossing.

Bankstel opvullen aan huis

Indien het gaat om het vervangen van vullingen van losse kussens kunnen we je  bankstelkussens 'op afstand' maken of je bent van harte welkom in onze winkel in Hoogeveen. Wanneer het een vaste stoffering betreft zijn er óók mogelijkheden en kan je het beste contact opnemen met onze klantenservice.

Op basis van dit artikel adviseren we de volgende artikelen

-->

Koudschuim Sg 45 Stevig

  • Comfortabel zitten
  • Goede ondersteuning
  • Voor binnen én buiten
  • Check productpagina voor uitgebreide informatie
bestel
-->

Pantera® SG52 Medium

  • Topkwaliteit
  • Geschikt voor intensief gebruik
  • 7 jaar fabrieksgarantie
  • Check productpagina voor uitgebreide informatie
bestel
-->

Pantera SG52 Stevig

  • Topkwaliteit
  • Geschikt voor intensief gebruik
  • 7 jaar fabrieksgarantie
  • Check productpagina voor uitgebreide informatie
bestel

Informatie over Polyether

Polyether is een comfortschuim / polyurethaan schuim die veel wordt toegepast in zitkussens rugkussens en matrassen.

Het materiaal haalt zijn draagkracht uit hardheid en is minder veerkrachtig dan koudschuim. Typerend voor het comfort van polyether zitkussens is dat je meer 'bovenop' het materiaal zit waarbij Koudschuim meer verend is.

Polyether is prima geschikt voor producten waar comfort en duurzaamheid wat minder belangrijk is. Denk aan producten die niet dagelijks worden gebruikt, meubelen die licht worden belast en/of de kussens in uw tuinset, caravan of boot die alleen tijdens het buitenseizoen, vaarseizoen of vakanties worden gebruikt.

Is Polyether naast zitkussens ook geschikt voor matrassen?
Ja, polyether is geschikt voor matrassen die minder zwaar belast worden of waar weinig eisen worden gesteld aan comfort, duurzaamheid en ventilerende eigenschappen. Denk bijvoorbeeld aan een logeerbed die niet zo vaak wordt gebruik.
Het vermogen van polyether om zich aan te passen aan je lichaam is van mindere kwaliteit dan dat van Koudschuim. Koudschuim past zich beter aan aan de vorm van je lichaam en kent daarmee een beter comfort.
Daarnaast ademen / ventileren Koudschuim matrassen stukken beter in vergelijking tot Polyether.
Daarom adviseren we in principe om Koudschuim te kiezen wanneer het matrassen betreft.

Soortelijk gewicht of SG Waarde
De Sg waarde is een waarde die veel wordt gebruikt om aan te geven om welke kwaliteit schuimrubber wordt gesproken. Deze waarde zegt iets over een aantal kenmerken van het schuim; namelijk het gewicht, de duurzaamheid en de veerkracht. 
Het soortelijk gewicht is het gewicht per kubieke meter. Dat houdt in dat een schuimrubber met een SG waarde van 45 een gewicht heeft van 45 kilo per 100x100x100.
Hoe hoger dit cijfer hoe hoger het gewicht van het materiaal en hoe hoger de duurzaamheid en de veerkracht. Hoe lager de Sg waarde hoe lager de duurzaamheid, veerkracht en het gewicht van het materiaal is.

 

Losse vullingen vervangen

De rugkussens van je meubel zijn op dit moment gevuld met een losse vulling? Veelal worden er materialen als schuimrubber vlokken, watten, dacronbolletjes of hollow fiber gebruik. 
Het nadeel van deze losse vullingen is dat ze na verloop van tijd naar beneden zakken en gaan 'klonteren'. Je kussens ziet er daardoor rommelig uit en bovenal biedt het niet meer de ondersteuning die het kán en moet bieden.


Op deze foto is goed te zien wat het effect is van het vervangen van de huidige verarmde vulling. Het linker kussen is nog niet opnieuw gevuld en het rechter kussen is door ons voorzien van een nieuwe strakke vulling. Het ziet er weer als nieuw uit en geeft bovendien een heerlijk rugcomfort.

Kan ik deze kussens zelf opnieuw vullen met Schuimrubber?
Het antwoord is afhankelijk van de mogelijkheden die je hebt qua gereedschappen en hoe handig je bent met de diverse materialen. Het is echter, voor het beste resultaat, aan te raden om de oude kussens en/of hoezen bij ons aan te leveren.
Dit kan door langs te komen in onze showroom in Hoogeveen of deze, nadat je een vrijblijvende offerte heeft ontvangen, toe te sturen per aangetekende en verzekerde post.
Onze meubelstoffeerderij heeft al ruim 40 jaar ervaring met het maken van kussens en vervangen van vullingen en de meerprijs is in 95% van de kussens te overzien. 

Kan ik deze kussens zelf opnieuw vullen met hetzelfde materiaal?
Ja, in principe adviseren we de huidige vulling te verwijderen en volledig nieuwe losse vulling in de kussens te plaatsen.
Is het materiaal nog in goede staat maar moet het kussen worden bijgevuld dan adviseren we om de huidige vulling eerst te verwijderen en goed los te schudden. Daarna kun je deze mengen met nieuwe vulling en terugplaatsen.

Watten zijn enkele van de vele toegepaste rugkussenvullingen die na verloop van tijd aan vervanging toe zijn. Wij vinden dit materiaal niet geschikt voor dagelijks gebruik ten aanzien van de duurzaamheid.

Geen verrassingen achteraf!
Bij ons krijg je altijd vooraf een prijsindicatie. Nadat wij de kussens of kussenhoezen hebben ontvangen controleren we of de verstrekte informatie juist is geweest. Indien nodig wordt de offerte aangepast en krijg je een nieuwe offerte toegestuurd.
Na akkoord krijg je van ons een orderbevestiging en factuur en maken wij je kussens perfect passend in de door jouw gewenste kwaliteit. Bij verzenden vragen wij vriendelijk om betaling vooraf per bank of bij afhalen per pin of contant.

"Één ding is duidelijk: Nooit financiële verrassingen achteraf."

 

Op basis van dit artikel adviseren we de volgende artikelen

-->
-->

Koudschuim Sg 45 Zacht

  • Basiskwaliteit
  • Geschikt voor normaal gebruik
  • Goede en veerkrachtige ondersteuning
bestel
-->

Zitkussen opvullen

De vraag "Heeft het opvullen van een zitkussen zin?" is een veelgestelde vraag bij ons. Veel mensen denken dat het opvullen van een zitkussen met schuimrubber een oplossing is voor een doorgezakt kussen. Maar is dat wel zo?

Onze ervaring leert ons dat het opvullen van een zitkussen met polyether of koudschuim niet de juiste oplossing is. Integendeel, het kost u extra tijd en geld omdat u later alsnog de vulling wilt en moet vervangen. Maar waarom is dat?

Het probleem is dat u de veroorzaker van het probleem niet verwijdert door het opvullen van een kussen. U legt er alleen maar iets overheen of eronder. Daarnaast zorgt deze verhoging en het dikker maken van het kussen vaak alleen maar voor een extra verstoring van de verhouding tussen zitkussen en rugkussen en komt het de uitstraling van uw kussen niet ten goede.

De oplossing is ten allen tijde het vervangen van de doorzakkende vulling in zijn geheel. Bij ons bent u hiervoor aan het juiste adres. Wij adviseren u graag over de beste oplossing voor uw kussen. Daarnaast is het verstandig om te onderzoeken of de vering van uw meubel niet ook een bijdrage levert aan het probleem. In sommige gevallen kan deze vering te slap zijn en kunnen wij dit voor u vakkundig verbeteren.

Kortom, wilt u echt een oplossing voor uw doorgezakte kussen? Kies dan voor een vakkundige vervanging van de vulling in plaats van een tijdelijke oplossing. Wij helpen u graag verder.



"Door onze deskundige aanpak is het linker zitkussen voorzien van een perfect passende nieuwe koudschuimvulling, waardoor het meubel weer als nieuw aanvoelt en eruit ziet."

Op basis van dit artikel adviseren we de volgende artikelen

-->

Koudschuim Sg 45 Stevig

  • Comfortabel zitten
  • Goede ondersteuning
  • Voor binnen én buiten
  • Check productpagina voor uitgebreide informatie
bestel
-->

Pantera® SG52 Medium

  • Topkwaliteit
  • Geschikt voor intensief gebruik
  • 7 jaar fabrieksgarantie
  • Check productpagina voor uitgebreide informatie
bestel
-->

Pantera SG52 Stevig

  • Topkwaliteit
  • Geschikt voor intensief gebruik
  • 7 jaar fabrieksgarantie
  • Check productpagina voor uitgebreide informatie
bestel

Wat is Schuimrubber?

Schuimrubber is de verzamelnaam voor comfortschuimen en is de benaming die in de volksmond wordt gebruik. 

Het is de verzamelnaam voor diverse kwaliteiten flexibele polyurethaanschuimen waaronder polyether, koudschuim en traagschuim.
Niet alleen de term schuimrubber wordt veel gebruikt, ook de term schuimplastic wordt gebruikt en in een enkel geval wil men de materialen nog verwarren met piepschuim (polystyreen). 

Schuimrubber Kopen
Je zoekt schuimrubber voor zitkussens, een schuimrubber matras of je zoekt gewoon goedkoop schuimrubber? 

Schuimrubber, waar te koop?
Ons schuimplastic is gemakkelijk en snel online te bestellen voor o.a. zitkussens, rugkussens of een schuimrubber matras. Naast de online mogelijkheden kun je natuurlijk ook langskomen in onze winkel in Hoogeveen. 

Schuimrubber snijden
Je zoekt schuimrubber op maat of wilt schuimrubber kussens snijden? Zelf kussen schuim op maat zagen kan gemakkelijk met een goed gekarteld (brood)mes. Of je kunt dit door ons professioneel op maat laten zagen in elke gewenste vorm en afmeting.

Waar wordt ons Schuimrubber geproduceerd?
Onze fabrikanten zijn in Nederland en Belgie gevestigd. Wij importeren geen Schuimrubber uit oostbloklanden of Azië en verwerken alleen A kwaliteit schuimrubber.
Wij kopen nooit restpartijen, zogenaamde B kwaliteiten, op en verwerken geen foute producties van fabrikanten. Deze blokken zijn te herkennen aan een verloop in kleuren, kwaliteitsverschillen binnen het blok, vreemde formaten / grove beschadigingen. 
Dit heeft te maken met onze eigen kwaliteitseisen en de kwaliteit waar we absoluut garant voor willen staan.

Informeer altijd bij uw verkoopadres of het een A kwaliteit betreft. Een leverancier zou ten allen tijde 'open keuken' moeten kunnen bieden. Bij ons bent u altijd welkom om de productieruimte te bekijken en met eigen ogen te zien dat wij 'schone' blokken en A kwaliteit verwerken!

 
Dit is de wijze waarop de blokken schuimrubber bij ons worden geleverd. Uit deze blokken snijden wij platen en daarna het maatwerk voor uw zitkussens, rugkussens en matrassen.

Online je foam kopen en schuimrubber laten bezorgen in Groningen, Ijmuiden, Eindhoven of Amsterdam? Alles is mogelijk.


 

Informatie over Koudschuim

Koudschuim is een benaming waar je het in eerste instantie niet echt warm van krijgt. De benaming heeft in ieder geval niet echt iets te maken met warmte of kou.

Koudschuim is een type polyether met een hoge veerkracht. In het Engels is de term voor hoge veerkracht 'high resilience'. En daar komt de afkorting HR dan weer vandaan.
De term HR of HR-polyether komt u waarschijnlijk vaker tegen bij de aanschaf van bijvoorbeeld matrassen en meubelen. Wanneer men de term HR-schuim gebruikt spreekt men dus over Koudschuim.

Celstructuur en kwaliteit
Koudschuim onderscheidt zich van regulier en conventionele polyether door de grillige structuur met gebroken celwanden. Hierdoor kent het product een hoge veerkracht en goede ventilatie.

Wat is het verschil tussen Polyether & Koudschuim?
Het belangrijkste verschil tussen de twee materialen zijn de veerkracht (en daarmee het comfort) en de ventilatie. Dit heeft te maken met verschillen in celstructuur zoals herboven benoemd. 
Door deze betere eigenschappen van Koudschuim is het materiaal beter geschikt voor zitkussens, matrassen en topdekmatrassen. Daarnaast is het materiaal hierdoor ook beter geschikt voor buitengebruik en is het vormvaster en daarmee duurzamer in gebruik.

Soortelijk gewicht of SG Waarde
De Sg waarde is een waarde die veel wordt gebruikt om aan te geven om welke kwaliteit schuimrubber wordt gesproken. Deze waarde zegt iets over een aantal kenmerken van het schuim; namelijk het gewicht, de duurzaamheid en de veerkracht. 
Het soortelijk gewicht is het gewicht per kubieke meter. Dat houdt in dat een schuimrubber met een SG waarde van 45 een gewicht heeft van 45 kilo per 100x100x100.
Hoe hoger dit cijfer hoe hoger het gewicht van het materiaal en hoe hoger de duurzaamheid en de veerkracht. Hoe lager de Sg waarde hoe lager de duurzaamheid, veerkracht en het gewicht van het materiaal is.

Op basis van dit artikel adviseren we de volgende artikelen

-->

Koudschuim Sg 45 Stevig

  • Comfortabel zitten
  • Goede ondersteuning
  • Voor binnen én buiten
  • Check productpagina voor uitgebreide informatie
bestel
-->

Koudschuim Sg 45 Zacht

  • Basiskwaliteit
  • Geschikt voor normaal gebruik
  • Goede en veerkrachtige ondersteuning
bestel
-->

Koudschuim Sg 60 Zacht

  • Topkwaliteit
  • Drukverlagend voor zijslapers
  • Zeer Hoge veerkracht
  • Check productpagina voor uitgebreide informatie
bestel
-->
-->
-->
-->

Soortelijk Gewicht

De Sg waarde is een waarde die veel wordt gebruikt om aan te geven om welke kwaliteit schuimrubber wordt gesproken. Deze waarde zegt iets over een aantal kenmerken van het schuim; namelijk het gewicht, de duurzaamheid en de veerkracht. 

Het soortelijk gewicht is het gewicht per kubieke meter. Dat houdt in dat een schuimrubber met een SG waarde van 45 een gewicht heeft van 45 kilo per 100x100x100.

Hoe hoger dit cijfer hoe hoger het gewicht van het materiaal en hoe hoger de duurzaamheid en de veerkracht. Hoe lager de Sg waarde hoe lager de duurzaamheid, veerkracht en het gewicht van het materiaal is.

Licht gebruik Sg 18 t/m 35 - Licht gewicht, lage veerkracht en minder duurzaam
Schuimen met een waarde tot en met 35 vallen onder het type licht gebruik. Dat houdt in dat ze geschikt zijn voor lichtere belasting of minder intensief gebruik. 

Normaal gebruik SG 40 - 50 - Standaard gewicht, goede veerkracht, duurzaam
Schuimen met een waarde tussen de 40 en 50 kg kunnen dagelijks gebruikt worden en kennen een goede veerkracht. Deze SG waardes worden het meest gebruikt bij de gemiddelde zitkussens en matrassen vanwege de goede verhouding tussen kwaliteit en prijs.

Intensief gebruik SG 55 en hoger - Hoger gewicht, zeer hoge veerkracht en uitermate duurzaam
Schuimen met een waarde van 55 en hoger kunnen intensief worden gebruikt en worden veelal toegepast in de luxere zitkussens, rugkussen en matrassen.

Opmeten Bestaande vullingen

Uw huidige (vaste) schuimrubber kussenvulling is aan vervanging toe en u wilt hier zelf mee aan de slag? Dan is het opmeten een van de elementen waar u mee te maken krijgt. 

Volg daarom de volgende tips :

  • Houdt de totale breedte tussen de armleggers in de gaten; overschrijdt deze breedte niet teveel. Dit komt niet op een centimeter aan maar bij een teveel aan schuimrubber ertussen loopt u het risico dat de kussens gaan bol staan.
  • Wat betreft de dikte is het mooier om een centimeter dikker te nemen dan een centimeter dunner.
  • Heeft u afwijkende modellen met een bolling of een dikte die in het midden van het kussen dikker is? Neem dan contact met ons op of stuur een foto naar verkoop@schuimrubber.nl voor persoonlijk advies

Zachte matrastoppers

U zoekt een kwaliteit schuimrubber die u kunt toepassen als topdekmatras om uw te harde matras een soepeler comfort te geven? 
Voor dit product hebben we een aantal kwaliteiten schuimrubber om uw matrastopper weer van een topcomfort te voorzien. U kunt deze producten op maat via onze webshop bestellen en in de bestaande hoes plaatsen. Wilt u ook stoffering van uw matrastopper? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via e-mail, telefoon, social media of kom langs in onze winkel.

Uw matrastopper / topdekmatras opnieuw vullen met schuimrubber?
Allereerst adviseren wij voor goed slaapcomfort om te kiezen voor Koudschuim. Koudschuim is duurzaam, veerkrachtig, vormvast, soepel, goed ademend en vochtregulerend en uitermate geschikt als vulling voor topdekmatrassen / matrastoppers.

Onze topkwaliteit is met 100% zekerheid Topdekmatras Ultra HR80 zacht. Dit materiaal is uitermate comfortabel en ideaal voor zijslapers die vaak last hebben van 'slapende' armen en graag drukontlastig willen op schouders en heupen. Door de soepelheid en veerkracht van dit materiaal zorgt dit comfortschuim voor een heerlijk zacht slaapcomfort. Dankzij het hoge soortelijke gewicht heeft dit materiaal voldoende 'body' om, ondanks het zachte comfort, toch ook voldoende te dragen! Dit maakt de Koudschuim sg 80 zacht de ultieme topdekmatras kwaliteit.
Deze kwaliteit kan dagelijks worden gebruikt en wordt veelal toegepast in diktes van 5 t/m 8 cm dikte.

Een trede lager hebben we een Topdekmatras Royal HR65 zacht. Het 'broertje' van de Koudschuim sg 80 zacht staat ook garant voor topcomfort. De veerkracht van dit materiaal is prachtig maar iets minder veerkrachtig dan de sg80 kwaliteit. Desondanks een fantastische kwaliteit voor topdekmatrassen die dagelijks worden gebruikt en geschikt tussen de 5 t/m 8 cm dikte.

Zoekt u een goede kwaliteit maar is uw budget niet toereikend voor de HR65 of HR80? Dan is onze topdekmatras Deluxe HR55 een prima alternatief. Deze soepele kwaliteit met mooie vormvaste eigenschappen heeft een prima kwaliteit en is soepel en zacht. Het materiaal is prima ademend, vochtregulerend en vormvast. Deze kwaliteit kan dagelijks worden gebruikt en wordt veelal toegepast in 5 t/m 8 centimeter dikte.

Zoekt u een eenvoudige, tijdelijke of licht gebruikte optie dan kunt u wellicht nog denken aan onze Topdekmatras Basic HR45. Een verende, goed ademende en vochtregulerende kwaliteit.


Onze stoffeerderij verzorgd ook maatwerk matrasen gestoffeerd in diverse kwaliteiten doeken. Informeer gerust naar de mogelijkheden!

Op basis van dit artikel adviseren we de volgende artikelen

-->
-->
-->
-->

Welke dikte voor uw zitkussens?

Welke dikte moeten mijn zitkussens zijn?
De dikte van je zitkussens is afhankelijk van de totale zithoogte van het meubel waarop de kussens komen te liggen. Die gemiddelde zithoogte, vanaf de grond gemeten, is is 40 - 45 centimeter.
Indien de hoogte van bijvoorbeeld een steigerhouten tuinbank qua houtwerk 30 centimeter is dan kunnen de zitkussens een dikte krijgen van 10 t/m 15 centimeter afhankelijk van de wensen en gebruiker.

Voor goed zitcomfort adviseren we een minimale dikte van 4 centimeter voor kussenvullingen. De meest voorkomende diktes in zitkussens zijn 5,6 8,10,12 en 15 centimeter.

Opmeten van de lengte, breedte en dikte van bestaande zitkussens
Bij het vervangen van de huidige vullingen van je zitkussens kun je het beste niet 'te zuinig' meten. Het kussen is liever 1 centimeter te dik dan te dun is een goede stelregel.
Wel is het belangrijk om de afstand te meten tussen de armleggers van meubilair. Deze afstand kunt u beste niet al teveel overschrijden maar ook hier geldt dat 1 centimeter op het totaal geen problemen zal veroorzaken. 

Ga je echter 3 kussens naast elkaar in de bank leggen en krijgt elk kussen 4 cm teveel in de breedte? Dan kan het gebeuren dat de kussens bol gaan staan en niet goed tussen de armleggers passen.
Het totaal mag best een beetje strak komen te zitten maar maak het niet te breed. 

Mijn kussen is in het midden dikker dan aan de rand?
Is je kussen in het midden dikker dan aan de rand? Dan spreken we van een model met 'bolling'. Dit model is te bestellen via onze website of je kunt gratis assistentie van ons krijgen via mail, telefoon of in de winkel in Hoogeveen.

Bij een bolling is het verstandig om de 'dikste dikte' ruim aan te houden. Meet je 13,5 en twijfel je? Ga dan gewoon voor de volle 14 cm. 
De band van de hoes, ook wel de staande kanten genoemd, kun je opmeten van naad tot naad.

Deze modellen kunt u via onze online zitkussen configurator bestellen:




Het linker model zitkussen is door ons opnieuw gevuld en voorzien van een 'bolling'. Het kussen is in het midden dikker. Met de juiste vulling ziet het kussen er als nieuw uit én is het zitcomfort weer als nieuw.

Moet ik met de afmeting rekening houden met de fiberfill / tricotkous?
Op dit vraag is het antwoord heel eenvoudig; Nee. 
Je bestelt de afmeting schuimrubber zoals je meet. Meet je een kussen van 75x50x12cm dan bestel je het schuim in die maat. De afwerking met fiberfill en tricotkous komt daaromheen en zorgt dan voor een mooi strak geheel.

Heeft u hierin persoonlijk advies nodig of vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Tips voor het zelf bouwen van (tuin)meubelen
Maakt je zelf een tuinmeubel op maat dan is het belangrijk om rekening te houden met een gemiddelde zithoogte van ca. 42 cm of pas deze aan, aan uw eigen lengte / gewenste hoogte.
Het is daarnaast ook visueel verstandig om het kussen qua dikte en afmeting aan te laten sluiten bij de uitstraling van een meubel. Een groot robuuste steigerhouten bank heeft bijvoorbeeld dikkere kussens nodig qua uitstraling dan een sierlijk licht tuinbankje.

Op basis van dit artikel adviseren we de volgende artikelen

-->

Rechthoek Bol - Zitbank

Rechthoekig kussen in een uitvoering met bolling.
bestel
-->

Rechthoek Strak - Zitbank

Rechthoekig kussen in strakke / platte uitvoering.
bestel
-->
-->
-->
-->
-->
-->
-->

Zwarte schuimen voor flightcases en koffers

In flightcases en koffers wordt veelal een 'Dichte Cel' PE schuimrubber toegepast. Deze materialen zijn makkelijk zelf te snijden, te frezen en boren en zijn goed te verlijmen op hout, metaal en schuim op schuim met onze spuitbussen lijm. Deze materialen zijn bij ons per plaat verkrijgbaar op diverse diktes die we gratis voor u op maat kunnen snijden (max. 10 snedes; voor kleinere afmetingen kunt het beste een offerte aanvragen).

Een lichte kwaliteit die als alternatief kan worden toegepast is het Zwarte schuimrubber op maat. Dit is een opencellige Polyether sg 33 met een zeer stevig maar flexibel karakter. Dit materiaal is goed geschikt voor verpakking of bescherming van artikelen in een koffer.

 

Copyright © Schuimrubber.nl 

Op basis van dit artikel adviseren we de volgende artikelen

-->

Zwart Polyether SG 33

Een zwarte / donkergrijze polyether voor koffers, verpakkingen en meer.
bestel
-->

Zwart schuim 200 x 120 x 0,5cm - Closed cel

Hard schuim voor koffers, flightcases, inlays, bescherming en meer.
bestel
-->

Zwart schuim 200 x 120 x 1 cm - Closed Cell

Hard schuim voor koffers, flightcases, inlays, bescherming en meer.
bestel
-->

Zwart schuim 200 x 120 x 2 cm - Closed Cell

Hard schuim voor koffers, flightcases, inlays, bescherming en meer.
bestel
-->

Zwart schuim 200 x 120 x 3 cm - Closed Cell

Hard schuim voor koffers, flightcases, inlays, bescherming en meer.
bestel
-->

Zwart schuim 200 x 120 x 4 cm - Closed Cell

Hard schuim voor koffers, flightcases, inlays, bescherming en meer.
bestel
-->

Zwart schuim 200 x 120 x 5 cm - Closed Cell

Hard schuim voor koffers, flightcases, inlays, bescherming en meer.
bestel
-->

Spuitbus Schuimrubber Lijm

Deze spray is geschikt voor o.a. schuim op schuim, op hout, op metaal en op textiel.
bestel

Algemene informatie Zitkussens

Schuimrubber is een moderne vulling die onder adnere voor zitkussens wordt gebruikt. Schuimrubber is de verzamelnaam die in de 'volksmond' wordt gebruikt voor comfortschuimen als Koudschuim, Polyether, Traagschuim en Pantera.
Voor schuimrubber zitkussens op maat heeft u dan ook een ruime keuze in vullingen. En welke zijn dan geschikt voor uw gebruik, doeleinde en wensen?

De belangrijkste aspecten waar u rekening mee moet houden bij de aanschaf zijn de toepassing, de intensiteit van gebruik van het object en de afmeting van uw kussen.

Wanneer u elke dag gebruik maakt van uw zitkussen is het aan te raden om Koudschuim met een minimaal soortelijk gewicht (sg) van 45 te nemen. Waarom? Dat leest u hieronder.

Stap 1: Bepaal de intensiteit van het gebruik van uw zitkussens

Licht gebruik of enkele weken per jaar :          Polyether met een minimaal soortelijk gewicht (sg) van 35
Normaal gebruik (dagelijks) :                           Koudschuim met minimaal soortelijk gewicht (sg) van 40.
Intensief gebruik (dagelijks / langdurig):          Koudschuim Pantera met een minimaal soortelijk gewicht (sg) van 50.

De levensduur van uw kussen hangt samen met het soortelijk gewicht (sg) en de intensiteit van het gebruik. Hoe hoger de SG waarde hoe duurzamer, veerkrachtiger en 'zwaarder' dit materiaal is.
Dit houdt in dat wanneer u intensief gebruik maakt van een Polyether sg 35 kussen , deze kwaliteit sneller zijn comfort verliest dan een Polyether sg 40 of Koudschuim sg 45.  

Wat goed is om te weten is dat de zitkwaliteiten die wij aanbieden eigenlijk voor iedereen geschikt zijn. Door onze ruime ervaring met de materialen hebben wij een selectie gemaakt waarbij een verkeerde keuze maken bijna niet meer bestaat. Wel adviseren we om goed te kijken naar de adviespunten die wij aanstippen in onze artikelen of neem gerust contact met ons op via e-mail, telefoon, social media of kom langs in onze winkel in Hoogeveen voor een persoonlijk advies.


Stap 2: Bepaal het comfort van uw zitkussens 

Een goede ondersteuning van uw zitkussen is natuurlijk zeer belangrijk. De zitkwaliteiten in ons assortiment zijn voor (bijna) niemand te hard.
Het is van belang om rekening te houden met uw lichaamsgewicht, de dikte van het kussen en de ondergrond waarop het kussen wordt gelegd. In de meeste meubelen met vering zijn de stevige polyethers, koudschuimen en pantera's geschikt voor bijna iedereen. Alleen voor personen zwaarder dan 90 kg adviseren we een Pantera sg 52 firm of voor dunnere kussens onze speciale Polyether sg 40 extra firm.

Een schuimrubber voor goede stevige ondersteuning? Denk dan aan de volgende 3 meestverkochte opties.

Polyether sg 40 firm
Koudschuim sg 45 firm
Pantera sg 52 Medium

Een extra stevige ondersteuning voor personen zwaarder dan 90 kg of voor personen die houden van een goede stevige zit.

Polyether sg 40 extra firm (zeer stevig)
Pantera sg 52 Firm

Stap 3 : Bestel gemakkelijk en snel online op maat uw gewenste materialen

Via onze website kunt u gemakkelijk en snel uw vierkante of rechthoekige schuimrubberen vulling voor uw zitkussens online bestellen. Klik rechtsboven op de oranje knop 'Schuimrubber op maat' en u kunt direct aan de slag. Heeft u afwijkende modellen zoals een schuin kussen of een kussens met een bolling? Geen probleem; neem gewoon even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Stap 4 : Persoonlijk advies nodig over uw keuze? 

Als u graag een persoonlijk advies wilt over uw keuze dan adviseren onze experts uw graag over de mogelijkheden. Met onze ruime ervaring in meubelstoffering en het toepassen van schuimrubber hebben we voor elke situatie een oplossing en passend advies.
U kunt ons 7 dagen per week bereiken via facebook, twitter en e-mail. Of neem telefonisch contact met ons op tijdens openingsuren.

Copyright © Schuimrubber.nl 

Welk schuimrubber voor Outdoor Zitkussens?

Voor de vulling in de outdoorkussens van steigerhouten meubelen, loungeset, tuinbanken en stoelen zoek je natuurlijk een goed materiaal waar je minimaal een aantal zomers mee vooruit kunt.
Maar welke kwaliteit schuimrubber is nou het beste geschikt voor buitengebruik?

Natuurlijk is dit afhankelijk van een aantal eigenschappen, het gebruik en jouw persoonlijke wensen.

Via onze online zitkussen configurator kun je snel en gemakkelijk bepalen welke kwaliteit geschikt is én direct uitrekenen wat nieuwe vullingen voor jouw set kost. Niet alleen de zitkussens zijn mogelijk maar ook de rugkussens kun je geheel online op maat berekenen en bestellen.



Tuinkussen Polyether SG40 of SG35
De basiskwaliteit voor zitkussens in tuinsets is een prima ondersteunende kwaliteit Polyether sg 35 of 40. Dit type schuimrubber als kussen vulling biedt een prima comfort en is geschikt wanneer je gewoon weer lekker wilt zitten voor een scherpe prijs. 
De levensduur is aanzienlijk korter dan Koudschuim máár is o.a. afhankelijk van de intensiteit van gebruik. Je kunt er, bij licht gebruik, prima een aantal jaar mee vooruit.

Tuinkussen Koudschuim SG45
Wanneer je meer kwaliteit zoekt dan de basiskwaliteit heb je met de Koudschuim SG45 een goede en duurzame tuinkussen vulling.
Koudschuim kent een hoge veerkracht en is ook nog eens zeer vormvast. Daarmee is het schuimrubber veel duurzamer en comfortabeler dan Polyether kussenvulling voor loungemeubelen.
Ook kan Koudschuim beter tegen een vochtige omgeving vanwege de anti- rot en schimmel eigenschappen.
"Een prachtige kwaliteit met een fantastische prijs / kwaliteit verhouding; zeer populair en goed zitcomfort gegarandeerd!"

Tuinkussen Koudschuim Ultra Fresh SG55 - Anti-bacterieel en anti-schimmel
Wil je nou echt topcomfort outdoorkussens dan adviseren we onze Tuinkussen Koudschuim UltraFresh SG55 kwaliteit.
Dit type koudschuim heeft een uitstekende vormvastheid en is veerkrachtig, vormvast, comfortabel en kan intensief worden gebruikt.
Het materiaal is ook anti-bacterieel en kent een anti-schimmel werking.
"Een absolute aanrader voor mensen die uitstekend comfort en duurzaamheid erg belangrijk vinden."

Waterdoorlatend schuimrubber
Buiten deze reguliere kwaliteiten is er ook nog het Dryfeel schuimrubber. Dit materiaal kan in weer en wind blijven liggen en is daarmee geschikt voor kussens die het gehele jaar buiten blijven liggen of die veel met water in aanraking komen.
Echter; het comfort is vele malen minder dan de comfortschuimen zoals koudschuim en polyether. Het is met dit materiaal dus een afweging tussen comfort en waterbestendigheid.

Welke dikte heb je nodig?
Welke dikte je kiest voor zitkussen is afhankelijk van het meubel en de totale zithoogte. De zithoogte is vanaf de grond gemeten standaard ca. 40 - 45 centimeter in meubilair.
Meest toegepaste diktes in tuinbanken zijn 8, 10 en 12 centimeter. Vergeet niet rekening te houden met de dikte van het zitkussen ten aanzien van de hoogte van het rugkussen. 
Een rugkussen staat altijd bovenop het zitkussen en wanneer je vergeet rekening te houden met de dikte van het zitkussen kan het rugkussen gaan uitsteken. Dat komt de uitstraling van je tuinmeubel niet ten goede én je geeft meer uit dan nodig is.

Kan Schuimrubber.nl stoffering op maat leveren?

Met ruim 40 jaar ervaring in stoffering heeft ons bedrijf veel ervaring met het stofferen van kussens, meubelen, zitzakken en poefs. Wil je meer informatie en vrijblijvend gratis advies? Neem dan contact met ons op.

Copyright © Schuimrubber.nl 

Op basis van dit artikel adviseren we de volgende artikelen

-->
-->
-->

Koudschuim of Traagschuim?

Koudschuim of Traagschuim?

Deze vraag wordt veel gesteld omdat er veel verwarring heerst over deze benamingen. Traagschuim is een drukverlagend schuimrubber en is vooral bekend geworden door het merk ‘Tempur’. Ook worden de namen Nasa Traagschuim, lazyfoam, memoryfoam, nasaschuim en visco elastisch schuim gebruikt voor dit type schuimplastic.  Het materiaal wordt veel in medische matrassen gebruikt om doorliggen te voorkomen bij personen die slecht kunnen draaien en bewegen.
Het materiaal reageert op de lichaamswarmte en wordt soepeler op drukplekken van het lichaam zoals schouders en heupen. Het is van belang dat het materiaal onder de Traagschuim niet te hard is en een goede veerkracht kent.
Traagschuim blijft steviger op koelere plekken van het lichaam. Hierdoor wordt de druk verlicht op de ‘drukplekken’. (simpel gesteld).
Omdat Traagschuim reageert op lichaamswarmte is de temperatur in uw slaapkamer ook van invloed. Hoe koeler de kamer hoe stevige het materiaal. Daarnaast is het ademen van dit materiaal één van de grote nadelen van het schuim; het wordt veelal erg zweterig en warm ervaren. Vooral in de warme zomermaanden kan dit vervelend zijn.
Houdt er ook rekening mee dat Traagschuim toegepast kan worden in diktes van 4 t/m maximaal 9 centimeter. Meer dan 9 centimeter heeft juist een nadelig effect op het gebruik ervan. Daarom wordt dit materiaal in de betere matrassen als toplaag toegepast.

Koudschuim heeft het drukverlagende effect niet op de manier zoals Traagschuim werkt. De drukverlaging wordt beter naarmate het soortelijk gewicht hoger is en de soepelheid is aangepast aan uw wensen en lichaamsgewicht. De betere kwaliteiten zachte koudschuimen met een hoge veerkracht (hogere sg) zijn dan ook prima drukverlagend, soepel en veerkrachtig. Koudschuim kent een veel betere vocht en temperatuurregulatie in vergelijking tot Traagschuim. Daarnaast is het materiaal zeer vormvast, duurzaam en ventilerend.
De keuze tussen deze twee materialen is natuurlijk persoonlijk maar wij adviseren voor de gemiddelde persoon een goede kwaliteit Koudschuim.

Copyright © Schuimrubber.nl 

Op basis van dit artikel adviseren we de volgende artikelen

--> -->
-->

Stevige rugkussens

Zoekt u stevige rugkussen vulling? Voor dit comfort adviseren we in het lichtste segment de Polyether sg 25 of Polyether sg 35 voor iets meer veerkracht.

 

  In het hogere segment kunt u denken aan Koudschuim sg 45 stevig of Pantera stevig rugkussen. Deze kwaliteit zijn goed stevig, kennen
toch nog een prima veerkracht en gaan zeer lang mee.

Wat betreft diktes zijn deze stevige kwaliteiten al toepasbaar vanaf 4 centimeter dikte. Houdt er rekening mee dat deze kwaliteiten voor het gebruik in rugkussens een zeer stevig comfort bieden en daarmee is het ten aanzien van comfort zo dat u er meer ‘tegenaan’ zit.
Dit materiaal vormt zich minder naar uw rug zoals de zachtere kwaliteiten dit wel doen.

Copyright © Schuimrubber.nl 

Op basis van dit artikel adviseren we de volgende artikelen

-->

Polyether Sg 28 Stevig

Stevig polyether geschikt als (budget) rugkussen, verpakkingen, panelen en meer.
bestel
-->

Polyether Sg 35 Stevig

  • Basiskwaliteit
  • Geschikt voor licht gebruik
  • Prima ondersteuning
bestel
-->

Koudschuim Sg 45 Stevig

  • Comfortabel zitten
  • Goede ondersteuning
  • Voor binnen én buiten
  • Check productpagina voor uitgebreide informatie
bestel
-->

Zachte Rugkussens

Zoekt u zachte rugkussen vulling? Dan kunt u bij ons terecht voor een aantal goede kwaliteiten schuimrubber die prima toegepast kunnen worden als rugkussen vulling. 

Een rugkussen moet in eerste instantie voldoende ondersteuning bieden. De dikte van rugkussens bepaald dan ook mede het comfort, de duurzaamheid en de ondersteuning. De zachtere kwaliteiten zijn geschikt vanaf ca. 5 a 6 centimeter dikte en het meest toegepast in diktes
van 8, 10, 12 of 15 centimeter.

In het lichtste segment hebben we een soepele polyether sg 40 soft welke prima geschikt is voor de kussens in tuinmeubelen, caravan of boot. Dit materiaal kan toegepast worden voor kussens die minder intensief gebruikt worden (niet dagelijks).
Naast de Polyether sg 40 soft hebben we ook een fijne kwaliteit Koudschuim sg 30 extra zacht van het merk Bultex. Deze kwaliteit is zeer geschikt voor het vervangen van bijv. vogelveren en losse kussenvulling als watten en vlokken vanwege het ultra-zachte comfort. Ook zeer geschikt voor
mensen die houden van een echte ‘lounge’ rugkussen. Zeer soepel, zacht en comfortabel.

In het hogere segment hebben we twee opties voor u geselecteerd die zeer geschikt zijn voor rugkussens. We hebben het dan over Koudschuim sg 45 soft en Pantera sg 52 soft. Beide materialen zijn veerkrachtig, soepel, zacht en bieden toch een goede ondersteuning.
Pantera sg 52 heeft en iets hogere veerkracht en is iets duurzamer in gebruik ten aanzien van de vormvaste eigenschappen.

Zachte rugkussens kunnen wij in elke gewenste vorm en kwaliteit voor u op maat maken. Ook afwijkende modellen en/ of het vervangen van losse vullingen als vogelveren, vlokken, latex en watten zijn voor ons geen enkel probleem. Uw kussens weer strak, comfortabel en duurzaam opnieuw gevuld? 
Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of bestel direct online.

Copyright © Schuimrubber.nl 

Op basis van dit artikel adviseren we de volgende artikelen

-->
-->
-->

Koudschuim Sg 45 Zacht

  • Basiskwaliteit
  • Geschikt voor normaal gebruik
  • Goede en veerkrachtige ondersteuning
bestel
-->

Kwaliteitskeuze Rugkussen

De vulling van rugkussens wordt natuurlijk veel minder zwaar belast dan een zitkussen. Dit betekend dat de rugkussens van schuimrubber minder snel verarmen in vergelijking tot de zitkussens.

Licht gebruik
Voor rugkussens die licht worden gebruikt kunt u denken aan Polyether rugkussens. Polyether is een prima materiaal dat zeer goed kan worden toegepast in rugkussens. 
Denkt u daarbij aan Polyether sg 25 als lichtst toepasbare kwaliteit. Ook Polyether sg 35 (stevig) of de Polyether sg 40 zacht zijn goed toepasbaar in het lichtere segment.
Deze kwaliteit zijn prima geschikt voor rugkussens die licht worden gebruikt zoals de rugkussens in tuinsets, caravan, camper en boot.

  • Veel gebruikte budget oplossing
  • Geschikt voor tuinmeubelen, caravan / camperkussens en bootkussens
  • Toepasbaar in licht gebruikte meubelel 

Normaal tot intensief gebruik

Wanneer u een rugkussen zoekt met meer veerkracht dan adviseren we Koudschuim. Koudschuim is vormvaster dan Polyether en biedt vooral een betere veerkracht wat zorgt voor een prettiger comfort en ondersteuning.
Denkt u daarbij aan de kwaliteiten Koudschuim sg 30 extra zacht, Koudschuim sg 45 soft en Pantera sg 52 soft voor soepele zachte kwaliteiten. Koudschuim sg 30 zacht is de zachtste kwaliteit en is zeer geschikt als vervanging voor bijvoorbeeld veren en losse vulmaterialen. Wilt u iets meer 'body' en een goede ondersteuning en veerkracht dan adviseren we Koudschuim sg 45 soft.
Voor het ultieme zachte, veerkrachtige en ondersteunende rugkussen kunt u denken aan Pantera sg 52 soft.

Deze kwaliteiten zijn zeer geschikt voor de vulling van rugkussens waarbij u meer waarde hecht aan een hoger comfort, langere levensduur en hogere veerkracht en vormvastheid. De zachte kwaliteiten zijn het meest optimaal vanaf een dikte van 8 centimeter.

U doet er dus altijd verstandig aan om bij uw keuze te kijken naar de intensiteit van het gebruik en uw wensen ten aanzien van duurzaamheid, veerkracht en comfort. Voor persoonlijk advies kunt u natuurlijk contact met ons opnemen.

Kwaliteit
Al onze schuimen worden in Nederland & België gefabriceerd en zijn altijd van A kwaliteit. Wij kopen geen B keuze schuimen op, géén restpartijen en staan garant voor een goede kwaliteit schuimrubber die aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Onze schuimen zijn CFK vrij. - See more at: http://www.schuimrubber.nl/blog/entry/kwaliteitskeuze_zitkussens/#sthash.FHHPWVzX.dpuf

Copyright © Schuimrubber.nl 

Op basis van dit artikel adviseren we de volgende artikelen

-->

Polyether Sg 28 Stevig

Stevig polyether geschikt als (budget) rugkussen, verpakkingen, panelen en meer.
bestel
-->

Polyether Sg 35 Stevig

  • Basiskwaliteit
  • Geschikt voor licht gebruik
  • Prima ondersteuning
bestel
-->
-->

Koudschuim Sg 45 Zacht

  • Basiskwaliteit
  • Geschikt voor normaal gebruik
  • Goede en veerkrachtige ondersteuning
bestel
-->
-->

Wat is Soortelijk Gewicht?

Het soortelijk gewicht van schuimrubber is een waarde die staat voor het gewicht per kubieke meter.

Let op : De SG waarde zegt dan ook niets over de hardheid wat vaak wel wordt aangenomen.

Simpel gesteld kun je stellen dat ‘Hoe hoger het soortelijk gewicht’ hoe:

  1. hoger het gewicht
  2. hoger de veerkracht
  3. hoger de duurzaamheid

Een goede kwaliteit schuimrubber die dagelijks gebruikt kan worden begint vanaf een soortelijk gewicht van ca. 40 - 45 afhankelijk van de toepassing (zit of rug).
Dit zijn kwaliteiten met een hogere veerkracht en duurzaamheid. Vanaf een soortelijk gewicht van 50 tot en met 80 spreken we over het betere segment. Materialen die een uitermate hoge veerkracht hebben, dagelijks gebruikt kunnen worden en uitermate duurzaam in gebruik met een lange levensduur.

Copyright © Schuimrubber.nl 

Koudschuim of Polyether Rugkussens

Bij het vervangen van het schuimrubber in uw rugkussens heeft u de keuze uit diverse materialen.
Een rugkussen wordt veel minder zwaar belast dan het zitkussen en kan daarom altijd in een lichtere kwaliteit worden uitgevoerd dan het zitkussen.
Echter; hoe hoger de SG waarde van een schuimrubber hoe hoger de veerkracht en hoe beter het comfort en hoe langer de levensduur.

Koudschuim heeft daarnaast in vergelijking tot Polyether een hogere veerkracht en duurzaamheid. Daarmee is koudschuim een goede keuze wanneer u de kussens normaal tot intensief gebruikt of wanneer u waarde hecht aan goede kwaliteit.
Wanneer u de kussens niet dagelijks gebruikt maar bijvoorbeeld alleen tijdens de zomerdagen in tuinmeubilair dan kan polyether in principe prima voldoen.
Het is wel verstandig polyether droog op te bergen; koudschuim is beter bestand tegen weersinvloeden.

De keuze voor Polyether en Koudschuim zit dus vooral in de duurzaamheid, veerkracht en het comfort. Koudschuim scoort op die eigenschappen beter.

Het rechter rugkussen opnieuw door ons gevuld en het linkerkussen nog voorzien van oude vulling. Niet alleen de stoffering ziet er weer perfect uit, ook het comfort is weer uitmuntend!

Copyright © Schuimrubber.nl 

Op basis van dit artikel adviseren we de volgende artikelen

-->

Polyether Sg 28 Stevig

Stevig polyether geschikt als (budget) rugkussen, verpakkingen, panelen en meer.
bestel
-->

Polyether Sg 35 Stevig

  • Basiskwaliteit
  • Geschikt voor licht gebruik
  • Prima ondersteuning
bestel
-->
-->

Koudschuim Sg 45 Zacht

  • Basiskwaliteit
  • Geschikt voor normaal gebruik
  • Goede en veerkrachtige ondersteuning
bestel
-->
-->

Koudschuim of Polyether Zitkussens

Polyether en Koudschuim hebben beide zo hun eigen unieke eigenschappen en toepassingen. Het is dan ook belangrijk om na te gaan welke eigenschappen voor u belangrijk zijn. In dit artikel geven we je enkele richtlijnen waarmee je een idee krijgt waarom je voor Koudschuim of Polyether zou moeten kiezen.

Koudschuim zitkussens zijn in elke situatie toe te passen. Koudschuim is een duurzaam materiaal (vanaf sg 40 voor zitkussens) en is aan te raden wanneer je de kussens dagelijks gebruikt of periodes intensief gebruikt. 
Het materiaal is zeer geschikte wanneer je waarde hecht aan kwaliteit, comfort, veerkracht en duurzaamheid (milieu).
Koudschuim gaat op termijn langer mee in een hoog comfort en kent een hogere veerkracht en betere ademende en vochtregulerende eigenschappen dan polyether. 
Koudschuim is daarnaast zeer vormvast. Dat wil zeggen dat het materiaal weer goed terugkomt in zijn oorspronkelijke vorm door de hoge veerkracht. 

Meest verkochte kwaliteiten: 
Koudschuim sg 55 stevig
Koudschuim sg 45 stevig


Koudschuim zitkussens in diverse vormen en maten online bestellen via onze speciale module

Polyether zitkussens zijn prima voor het vullen van zitkussens die minder intensief worden gebruikt en zijn qua prijs/kwaliteit verhouding een prima alternatief voor Koudschuim. Denk daarbij aan de vulling voor kussens die niet dagelijks worden gebruikt. Ze worden dan ook veelal gebruikt in tuinkussens, bootkussens of caravankussens. Dit zijn kussens die vaak maar een korte periode van enkele weken per jaar worden gebruikt. Daarvoor is het materiaal prima geschikt. 

Aandachtspunten bij aanschaf
Houdt er bij de aanschaf van kussenvulling rekening mee dat de zitkussens nooit een lagere sg waarde mogen hebben dan SG35.  De SG waarde, het soortelijk gewicht, is het gewicht van het materiaal per kubieke meter. Hoe hoger deze waarde hoe meer 'body' het materiaal heeft en hoe hoger de kwaliteit en levensduur is van het materiaal.

In de SG waarde onder de 35 worden, onder de hoge druk die ontstaat bij langdurig gebruik, te snel de cellen beschadigt waardoor de levensduur te kort is om nog van een zitkussen te spreken na enkele weken.. Bij voorkeur heeft een zitkussen die regelmatig wordt gebruikt een SG waarde van 40.

Zitkussens moeten een minimale soortelijk gewicht hebben van 35.

Let daar ook op bij de aanschaf van nieuw meubilair; vooral in tuinmeubilair bij bouwmarkten maar ook bij modern (goedkoper) meubilair worden vaak veel te lichte kwaliteiten toegepast. Dit materiaal verliest snel zijn vormvaste eigenschap waardoor stoffering snel gaat 'rommelen', het zitcomfort na kort gebruik niet meer prettig is. Wanneer het losse kussens zijn die met ritsen kunnen worden opengemaakt kun je de vullingen vervangen. Maar heb je een meubel waarbij de zitkussens niet gemakkelijk kunnen worden vervangen kan dat al gauw een kostenplaatje met zich meebrengen. 

Kort samengevat

  • Koudschuim heeft meer veerkracht en daarmee een hoger comfort
  • Koudschuim vanaf sg40 heeft een veel langere levensduur
  • Polyether geeft een zitcomfort waarbij je 'bovenop' het kussen zit
  • Polyether onder de sg40 waarde kent minder goede duurzame eigenschappen
  • Koudschuim is beter geschikt voor buitengebruik (anti-rot / schimmel) 
  • Koudschuim boven de sg40 is altijd een goede keuze

Copyright © Schuimrubber.nl 

Op basis van dit artikel adviseren we de volgende artikelen

-->

Pantera SG52 Stevig

  • Topkwaliteit
  • Geschikt voor intensief gebruik
  • 7 jaar fabrieksgarantie
  • Check productpagina voor uitgebreide informatie
bestel
-->

Koudschuim Sg 45 Stevig

  • Comfortabel zitten
  • Goede ondersteuning
  • Voor binnen én buiten
  • Check productpagina voor uitgebreide informatie
bestel
-->

Polyether Sg 35 Stevig

  • Basiskwaliteit
  • Geschikt voor licht gebruik
  • Prima ondersteuning
bestel

Welke Kwaliteit Zitkussens?

De keuze voor een kwaliteit voor uw zitkussen is zeer afhankelijk van het gebruik, de gebruiker en de wensen ten aanzien van comfort,duurzaamheid en veerkracht.

Korte Samenvatting over schuimrubber zitkussens.

Ons assortiment is opgebouwd uit drie keuzes die wij voor u hebben geselecteerd op basis van gebruik en kwaliteit.

Zitkussen Polyether SG35
De Basic kwaliteit zitkussen is geschikt voor licht gebruik en biedt een prima kwaliteit voor een scherpe prijs. Het kussen wordt op maat vervaardigd van een polyether sg 35.
Gemiddelde levensduur : Kort
Zitkussen Koudschuim SG45 
De Royal kwaliteit zitkussen is geschikt voor dagelijks gebruik, bied een hogere veerkracht en kwaliteit voor een goede prijs. Dit kussen wordt op maat vervaardigd van een koudschuim sg 45.
Gemiddelde levensduur: Middellang
Zitkussne Ultra Fresh Koudschuim SG55
De Ultra Fresh kwaliteit is een zware kwaliteit voor intensief dagelijks gebruik, biedt de hoogste veerkracht en kwaliteit. Bijkomend voordeel is dat dit materiaal anti-bacterieel en anti-huisstofmijt is. Vervaardigd van een Koudschuim sg 55.
Gemiddelde levensduur: Lang 

Uitgebreide Informatie over schuimrubber zitkussens.

Gebruikt u de kussens weinig of heeft u lage eisen ten aanzien van duurzaamheid?
U zoekt een kussenvulling waar u goed op kunt zitten of voor meubelen die niet dagelijks het hele jaar worden gebruik? In dat geval adviseren we onze Basic kwaliteiten.
De basic Polyether zitkussens zijn bij lichtere toepassingen zeer geschikt en garanderen jarenlang zitcomfort. 
Zitkussen Polyether SG35 is geschikt voor zitkussens vanaf 5 centimeter dikte en is verkrijgbaar in 2 comforts (stevig / medium)

  • Polyether is een prima kwaliteit voor lichter gebruik
  • Geschikt voor tuinmeubelen, caravan / camperkussens, bootkussens of meubelen die niet dagelijks worden gebruikt


De Polyether zitkussens zijn geschikt voor licht gebruik en bieden een goede ondersteuning. Kan in elke vorm en afmeting voor u worden gemaakt in ons atelier.

Gebruikt u de kussens dagelijks of heeft u hogere eisen ten aanzien van comfort, duurzaamheid en veerkracht? 
Wanneer u hogere eisen stelt aan een goed comfort met meer veerkracht, vormvaste eigenschappen (terugkeren in oorspronkelijke vorm na gebruik) en duurzaamheid (langere levensduur) dan adviseren we Koudschuim zitkussens.
Koudschuim zitkussens kunnen worden uitgevoerd in de veelgebruikte Royal HR45 of de anti-bacteriele Ultra Fresh Kwaliteit (o.a. anti-huisstofmijt).
Vanwege de grillige celstructuur van koudschuim zijn deze materialen vormvaster op de lange termijn. Daarmee is het materiaal zeer geschikt voor meubiliar en kussens die normaal tot intensief dagelijks gebruikt worden.

Deze kwaliteiten garanderen jarenlang een hoge kwaliteit zitcomfort.

  • Koudschuim is toepasbaar voor dagelijks gebruik
  • Langere levensduur dan Polyether
  • Beter bestand tegen vocht vanwege de anti-rot en anti-schimmel eigenschappen.
  • Vormvaster en meer veerkracht


De Koudschuim en Ultra Fresh koudschuim kwaliteiten bieden een langere levensduur, hogere veerkracht en topcomfort.
 

Kwaliteitsgarantie
Al onze schuimen worden in Nederland & België gefabriceerd en zijn altijd van A kwaliteit. Dit houdt in dat wij nooit rest-partijen verwerken of foute producties opkopen van onze fabrikanten. 
Wij verkopen dan ook nooit B keuze schuimen en staan garant voor een goede kwaliteit schuimrubber zitkussens die aan strenge kwaliteitseisen voldoen.
Onze schuimen zijn CFK vrij en voeren het Certipur certificaat en Oeko-Tex 100.

Copyright © Schuimrubber.nl 

Op basis van dit artikel adviseren we de volgende artikelen

-->
-->
-->