Informatie over Polyether

Polyether is een comfortschuim / polyurethaan schuim die veel wordt toegepast in zitkussens rugkussens en matrassen.

Het materiaal haalt zijn draagkracht uit hardheid en is minder veerkrachtig dan koudschuim. Typerend voor het comfort van polyether zitkussens is dat je meer 'bovenop' het materiaal zit waarbij Koudschuim meer verend is.

Polyether is prima geschikt voor producten waar comfort en duurzaamheid wat minder belangrijk is. Denk aan producten die niet dagelijks worden gebruikt, meubelen die licht worden belast en/of de kussens in uw tuinset, caravan of boot die alleen tijdens het buitenseizoen, vaarseizoen of vakanties worden gebruikt.

Is Polyether naast zitkussens ook geschikt voor matrassen?
Ja, polyether is geschikt voor matrassen die minder zwaar belast worden of waar weinig eisen worden gesteld aan comfort, duurzaamheid en ventilerende eigenschappen. Denk bijvoorbeeld aan een logeerbed die niet zo vaak wordt gebruik.
Het vermogen van polyether om zich aan te passen aan je lichaam is van mindere kwaliteit dan dat van Koudschuim. Koudschuim past zich beter aan aan de vorm van je lichaam en kent daarmee een beter comfort.
Daarnaast ademen / ventileren Koudschuim matrassen stukken beter in vergelijking tot Polyether.
Daarom adviseren we in principe om Koudschuim te kiezen wanneer het matrassen betreft.

Soortelijk gewicht of SG Waarde
De Sg waarde is een waarde die veel wordt gebruikt om aan te geven om welke kwaliteit schuimrubber wordt gesproken. Deze waarde zegt iets over een aantal kenmerken van het schuim; namelijk het gewicht, de duurzaamheid en de veerkracht. 
Het soortelijk gewicht is het gewicht per kubieke meter. Dat houdt in dat een schuimrubber met een SG waarde van 45 een gewicht heeft van 45 kilo per 100x100x100.
Hoe hoger dit cijfer hoe hoger het gewicht van het materiaal en hoe hoger de duurzaamheid en de veerkracht. Hoe lager de Sg waarde hoe lager de duurzaamheid, veerkracht en het gewicht van het materiaal is.

 





onze vermelding op www.keurmerk.info