< Heeft u een vraag? Direct hulp nodig?

Klantenservice

Telefonisch bereikbaar : 085 - 877 06 59
Dinsdag t/m vrijdag: 09:00 - 12:30 en van 13:00 - 17:00
Via Facebook: 7 dagen per week bereikbaar

Openingstijden Winkel / Showroom
Dinsdag t/m donderdagmiddag : 13:00 - 17:00
Zaterdag: 13:00 - 16:00 

Adresgegevens
Meubelstoffeerderij ten Caat / Schuimrubber.nl
Het Haagje 156
7906 AE in Hoogeveen
KVK : 04027085
Btw nr: NL083874987B01

E-mail : info@schuimrubber.nl

 
7 dagen per week bereikbaar via social media voor al uw vragen.

Sluiten

Koudschuim of Traagschuim?

Koudschuim of Traagschuim?

Deze vraag wordt veel gesteld omdat er veel verwarring heerst over deze benamingen. Traagschuim is een drukverlagend schuimrubber en is vooral bekend geworden door het merk ‘Tempur’. Ook worden de namen Nasa Traagschuim, lazyfoam, memoryfoam, nasaschuim en visco elastisch schuim gebruikt voor dit type schuimplastic.  Het materiaal wordt veel in medische matrassen gebruikt om doorliggen te voorkomen bij personen die slecht kunnen draaien en bewegen.
Het materiaal reageert op de lichaamswarmte en wordt soepeler op drukplekken van het lichaam zoals schouders en heupen. Het is van belang dat het materiaal onder de Traagschuim niet te hard is en een goede veerkracht kent.
Traagschuim blijft steviger op koelere plekken van het lichaam. Hierdoor wordt de druk verlicht op de ‘drukplekken’. (simpel gesteld).
Omdat Traagschuim reageert op lichaamswarmte is de temperatur in uw slaapkamer ook van invloed. Hoe koeler de kamer hoe stevige het materiaal. Daarnaast is het ademen van dit materiaal één van de grote nadelen van het schuim; het wordt veelal erg zweterig en warm ervaren. Vooral in de warme zomermaanden kan dit vervelend zijn.
Houdt er ook rekening mee dat Traagschuim toegepast kan worden in diktes van 4 t/m maximaal 9 centimeter. Meer dan 9 centimeter heeft juist een nadelig effect op het gebruik ervan. Daarom wordt dit materiaal in de betere matrassen als toplaag toegepast.

Koudschuim heeft het drukverlagende effect niet op de manier zoals Traagschuim werkt. De drukverlaging wordt beter naarmate het soortelijk gewicht hoger is en de soepelheid is aangepast aan uw wensen en lichaamsgewicht. De betere kwaliteiten zachte koudschuimen met een hoge veerkracht (hogere sg) zijn dan ook prima drukverlagend, soepel en veerkrachtig. Koudschuim kent een veel betere vocht en temperatuurregulatie in vergelijking tot Traagschuim. Daarnaast is het materiaal zeer vormvast, duurzaam en ventilerend.
De keuze tussen deze twee materialen is natuurlijk persoonlijk maar wij adviseren voor de gemiddelde persoon een goede kwaliteit Koudschuim.

Copyright © Schuimrubber.nl 

Op basis van dit bericht adviseren we de volgende artikelen

Traagschuim bestel
Koudschuim Sg 65 Zacht bestel

Vragen en reacties