Heeft u een vraag? Direct hulp nodig?

Klantenservice

Telefonisch bereikbaar : 085 - 877 06 59
Dinsdag t/m vrijdag: 09:00 - 12:30 en van 13:00 - 17:00
Via Facebook: 7 dagen per week bereikbaar

Openingstijden Winkel / Showroom
Dinsdag t/m donderdagmiddag : 13:00 - 17:00
Zaterdag: 13:00 - 16:00 

Adresgegevens
Meubelstoffeerderij ten Caat / Schuimrubber.nl
Het Haagje 156
7906 AE in Hoogeveen
KVK : 04027085
Btw nr: NL083874987B01

E-mail : info@schuimrubber.nl

 
7 dagen per week bereikbaar via social media voor al uw vragen.

Sluiten

Koudschuim

Wilt u uw bestaande kussens of matras vullen met een nieuwe duurzame en goede kwaliteit vulling? Dan is Koudschuim een zeer comfortabel en duurzame keuze.

Koudschuim is geschikt voor zitkussens, rugkussens en matrassen. Dit schuimrubber is veerkrachtiger en gaat veel langer mee in goede kwaliteit in vergelijking met polyether. 

- Kan dagelijks tot intensief worden gebruikt vanaf een SG waarde van 40-45 
- Duurzaam en veerkrachtig
- Koudschuim matrassen kennen goede eigenschappen t.a.v vochtregulatie en temperatuurregulatie
- Anti schimmel / rot en dus ook geschikt voor buitengebruik
- Hoe hoger het soortelijk gewicht (SG) hoe hoger de veerkracht en duurzaamheid.

Wilt u een nóg hogere kwaliteit zit- of rugkussens denkt u dan aan onze Ultra Fresh zit- en rugkussenvullingen.

 

Wij bieden de volgende categorie├źn Koudschuim aan

Populaire Koudschuim producten

koudschuim

Wat is Koudschuim?
Koudschuim is een comfortschuim met een hoge veerkracht dat veelal wordt toegepast in zitkussens, rugkussens, matrassen en matrastoppers. Het is een flexibel polyurethaanschuim en een van de meest gebruikte en veilige kwaliteiten die er op de markt verkrijgbaar is. 
Door de 'honinggraatstructuur' van Koudschuim is het materiaal zeer goed vochtregulerend en temperatuurregulerend en daarmee ook een van de beste materialen voor gebruik in matrassen. Koudschuim matrassen zijn verkrijgbaar in vele soorten, maten en hardheden. Koudschuim is verkrijgbaar in tientallen hardheden met elk hun eigen comfort.

Koudschuim kunt u op Schuimrubber.nl direct op maat bestellen >>


Koudschuim heeft een mooie open structuur.

Wat is het verschil tussen Polyether & Koudschuim?
Koudschuim is een hoogwaardig comfortschuim met veerkrachtige en duurzame eigenschappen. Zeer geschikt voor zitkussens en rugkussens.
Koudschuim heeft een open en enigszins grillige celstructuur. Deze structuur is duurzamer dan de structuur van Polyether, waardoor het materiaal langer meegaat, beter ademend is en ook vochtregulerend. Naast deze eigenschappen is Koudschuim van nature anti-schimmel en anti-rot en daarmee zeer geschikt voor buitengebruik in tuinmeubelen en bootkussens.
In het hogere segment vindt u de zwaardere Koudschuimen zoals Pantera. Pantera is een hoogwaardig Nederlands fabrikaat met maar liefst 7 jaar fabrieksgarantie op vormvaste eigenschappen.


Wat is SG / Soortelijk gewicht?
Soortelijk gewicht is het gewicht van het materiaal per kubieke meter. Dat wil zeggen dat een Koudschuim sg 45 een gewicht van ca. 45 kilo per kubieke meter heeft. Het soortelijk gewicht zegt niets over de hardheid van het materiaal maar wel over de duurzaamheid en veerkracht. Hoe hoger het soortelijk gewicht hoe zwaarder en duurzamer het materiaal is. Ook is de draagkracht hoger bij zwaardere types.
Nieuwe Schuimrubber vulling voor Bankstelkussens?
Natuurlijk is de basis van een meubel in eerste instantie erg belangrijk. Is deze opgebouwd met mooie materialen, goede kwaliteit singelwerk / nosagvering? Is deze basis goed aangelegd dan is een goede kwaliteit Koudschuim het beste voor langdurig en hoogwaardig zitcomfort.

U kunt ervanuit gaan dat een Koudschuim zitkussen met een soortelijk gewicht (sg) van 40-45 al een prima levensduur van vele jaren garandeert bij normaal gebruik.
Een rugkussen krijgt veelal veel minder te verduren en daarom zal een kussen vanaf een sg 30 al jarenlang prima kunnen functioneren als rugkussen. Een kussens met hoger sg zal echter een hogere veerkracht en hoger comfort garanderen.

Tips Zitkussens:
Koudschuim sg 45 Firm  - ‘Standaard’ goede kwaliteit zitkussens met prima veerkracht.
Pantera sg 52 Medium / Firm – Hoogwaardige kwaliteit zitkussens; 7 jaar fabrieksgarantie op vormvaste eigenschappen.

Tips Rugkussens
Bultex sg 30 soft          – Prima en superzachte kwaliteit voor zeer zachte rugkussens
Koudschuim sg 45 soft – Mooie kwaliteit zachte kwaliteit voor prim kwaliteit rugkussens
Pantera sg 52 soft         - Hoogwaardige zachte kwaliteit voor hoogwaardige rugkussens; 7 jaar fabrieksgarantie op vormvaste eigenschappen.

Koudschuim of Traagschuim?

Deze vraag wordt veel gesteld. Traagschuim is een drukverlagende schuim en is vooral bekend geworden door het merk 'Tempur' wat het materiaal slim in de markt heeft gezet. Tempur is dus een merk en geen type traagschuim.
Het materiaal reageert op lichaamswarmte en wordt soepeler op warme(re) plekken van het lichaam en blijft steviger op koele plekken van het lichaam. Hierdoor wordt de druk verlicht op de 'drukplekken'. (simpel gesteld). Traagschuim kent vele benamingen zoals lazyfoam, memoryfoam, nasa traagschuim, nasaschuim en de technische benaming is 'visco elastisch schuim'.
Koudschuim heeft het 'langzame' effect niet wat betreft het reageren op lichaamswarmte. Wel is het zo dat zachte koudschuimen met een hoge veerkracht (hogere sg) ook drukverlagend kunnen zijn doordat de druk door de soepelheid en veerkracht wordt opgevangen. Dit is vooral bij ‘gewoon’ gezonde mensen veelal prettiger omdat u minder in een kuil ligt en blijft liggen.
Uit onderzoek is echter gebleken dat Traagschuim geen nadelige effecten heeft op de beweging in slaap het is dus meer een kwestie van ‘comfort’.

In principe is Traagschuim niet geschikt voor zitkussens, wel is het geschikt als toplaag op bijv. een goede kwaliteit Koudschuim.
• Voordeel van Traagschuim: Drukverlagend en daarmee vooral geschikt voor medische doeleinden; doorliggen voorkomen.
• Nadeel van Traagschuim:    'Warm en zweterig'.

Traagschuim is drukverlagend en reageerd op de warmte van uw lichaam.