Heeft u een vraag? Direct hulp nodig?

Klantenservice

Telefonisch bereikbaar : 085 - 877 06 59
Dinsdag t/m vrijdag: 09:00 - 12:30 en van 13:00 - 17:00
Via Facebook: 7 dagen per week bereikbaar

Openingstijden Winkel / Showroom
Dinsdag t/m donderdagmiddag : 13:00 - 17:00
Zaterdag: 13:00 - 16:00 

Adresgegevens
Meubelstoffeerderij ten Caat / Schuimrubber.nl
Het Haagje 156
7906 AE in Hoogeveen
KVK : 04027085
Btw nr: NL083874987B01

E-mail : info@schuimrubber.nl

 
7 dagen per week bereikbaar via social media voor al uw vragen.

Sluiten

Polyether

Polyether is een schuimrubber voor zitkussens, rugkussens en polyether matrassen. Daarnaast wordt het ook zeer veel gebruik voor het stofferen van hoofdborden van bedden, panelen en verpakkingen. 
Onze kwaliteiten polyetherschuim zijn een goed en goedkoper alternatief voor koudschuim en zijn in de meeste gevallen geschikt voor een minder intensieve belasting.

- Maakt u dagelijks gebruik van uw zitkussen, rugkussen of matras? Dan adviseren wij ten allen tijde een koudschuim of ultra fresh alternatief.
- Geschikt voor minder zware of minder intensieve belasting (bijv. seizoensgebruik).

Onderaan deze pagina meer uitgebreide informatie over polyether of lees onze uitgebreide adviesartikelen / blogs.

Wij bieden de volgende categorie├źn Polyether aan

Populaire Polyether producten

polyether

Wat is Polyether?
Polyether is een comfortschuim welke in de volksmond ook veel schuimrubber en schuimplastic wordt genoemd. Dit type schuimrubber wordt zeer veel toegepast in meubels, kussens en matrassen. Daarnaast zijn de lichtere Polyethers zeer geschikt voor bijv. verpakkingsmateriaal of verwerking in wandpanelen of hoofdborden.
In principe is de vochtregulatie van polyether, in gebruik van matrassen, redelijk door de enigszins open structuur. Echter, polyether is warmte isolerend en zal daarom sneller 'warm' worden. Indien u dit niet wenst is een goede koudschuim vulling voor uw matras aan te raden. 

Polyether is in diverse hardheden en comforts verkrijgbaar en is een prima materiaal om te gebruiken voor toepassingen die minder intensief worden gebruikt.

Polyether is in diverse kwaliteiten verkrijgbaar en wij versnijden polyether uit ruwe blokken, van een ruime meter hoogte, rechtstreeks uit de Nederlandse fabrieken.

Wat is SG / Soortelijk gewicht?
Soortelijk gewicht is het gewicht van het materiaal per kubieke meter. Dat wil zeggen dat bijv. een Polyether sg 40 een gewicht van ca. 45 kilo per kubieke meter heeft.
Het soortelijk gewicht zegt niets over de hardheid van het polyether maar wel over de duurzaamheid, de veerkracht én het gewicht. Hoe hoger de waarde van het soortelijk gewicht hoe beter deze eigenschappen zijn.

Polyether Zitkussens vullen?
Polyether is prima geschikt voor zitkussens en rugkussens en is een prima en betaalbaar alternatief voor koudschuim in de kussens van uw tuinset, caravan- en bootkussens.
Het is belangrijk om te kijken of u de kussens veel en intensief gaat gebruiken. Bij intensief en/of dagelijks gebruik adviseren Koudschuim.

Via onze wizard kunt u gemakkelijk en snel uw juiste zitkussen kwaliteit polyether uitkiezen en online op maat bestellen.

Polyether rugkussens vullen?
Uw rugkussens kunnen ook prima worden gevuld met een polyether kwaliteit zoals polyether sg 25 of polyether sg 35. Via onze wizard kunt u gemakkelijk en snel de juiste kwaliteit voor uw toepassing kiezen.


Rugkussens opnieuw gevuld in onze stoffeerderij. Het rechter model is voorzien van nieuwe vulling en het linkermodel is origineel.

Polyether matrassen

Polyether wordt veel toegepast in goedkopere matrassen. Wij adviseren voor matrassen, ook bij lichter gebruik, om voor koudschuim matrassen te kiezen vanwege de vormvaste eigenschap, ademende en vochtregulerende eigenschappen.
 


Wilt u polyether matrassen op maat laten maken?. Neem contact op voor uw mogelijkheden.

Polyether op Maat
U kunt bij ons vele kwaliteiten Polyether op maat laten snijden. Maatwerk is mogelijk in diverse afmetingen, formaten en vormen. Heeft u afwijkende vormen die niet op onze website worden getoond? Neem dan contact op met onze klantenservice.
Wij hebben een ruim assortiment polyether zoals de kwaliteiten polyether sg 25, polyether sg 35 en polyether sg 40.
 

Benaming Polyether
Polyether wordt nog wel eens verward met Polyester. Dit is echter niet hetzelfde materiaal.
Polyether is een Polyurethaan schuim.

Polyether Kopen is nog nooit zo makkelijk geweest met de Schuimrubber op Maat module van Schuimrubber.nl