Heeft u een vraag? Direct hulp nodig?

Klantenservice

Telefonisch bereikbaar : 085 - 877 06 59
Dinsdag t/m vrijdag: 09:00 - 12:30 en van 13:00 - 17:00
Via Facebook: 7 dagen per week bereikbaar

Openingstijden Winkel / Showroom
Dinsdag t/m donderdagmiddag : 13:00 - 17:00
Zaterdag: 13:00 - 16:00 

Adresgegevens
Meubelstoffeerderij ten Caat / Schuimrubber.nl
Het Haagje 156
7906 AE in Hoogeveen
KVK : 04027085
Btw nr: NL083874987B01

E-mail : info@schuimrubber.nl

 
7 dagen per week bereikbaar via social media voor al uw vragen.

Sluiten

Traagschuim

Traagschuim kent vele benamingen en is vooral bekend als Traagschuim, Nasa schuim of van het merk Tempur dat matrassen maakt(Tempur is dus geen type traagschuim maar een bedrijf).
Daarnaast is de technisch naam 'Visco Elastisch schuim' en wordt het ook nog eens lazyfoam, memoryfoam en nasatraagschuim genoemd.

Traagschuim wordt veelal toegepast in drukverlagende (medische) matrassen en is ook geschikt als toplaag in rugkussens. Het materiaal is niet geschikt voor zitkussens. Hooguit is er bijv. een toplaag mogelijk op een stevige kern koudschuim.

Nasa Traagschuim kan goed worden toegepast als topdekmatras en is geschikt vanaf 4 cm dikte tot een maximale werking van 8 centimeter dikte. Is het matras dikker dan 8 cm wordt het effect zelfs van mindere kwaliteit.

Het meest optimaal is het materiaal op de diktes 4,5 en 6 cm dik. Traagschuim reageert op lichaamswarmte. Het schuim zal daardoor zachter en soepeler worden waar uw lichaam warmer is. Hierdoor zullen uw drukpunten worden ontlast. Hiermee is het materiaal vooral geschikt voor medische doeleinden om bijv. 'doorliggen' te voorkomen. Bij ons heeft u de keuze uit de Traagschuim Sensus. Dit is een type traagschuim met open cel voor goede vochtregulatie. 

Bestel direct Traagschuim Sensus op maat >>

Wij bieden de volgende categorie├źn Traagschuim aan

Populaire Traagschuim producten

Traagschuim

Traagschuim kent vele benamingen en is vooral bekend als Traagschuim, Nasa schuim of van het merk Tempur (Tempur is dus geen type traagschuim maar een bedrijf). Daarnaast is de technisch naam 'Visco Elastisch schuim' en wordt het ook nog eens lazyfoam, memoryfoam en nasatraagschuim genoemd.

Traagschuim wordt veelal toegepast in drukverlagende matrassen en rugkussens. Traagschuim voor matrassen zijn geschikt vanaf 4 cm dikte tot een maximale werking van 8 centimeter dikte (daarna wordt het effect zelfs van mindere kwaliteit). Het meest optimaal is het materiaal op de diktes 4,5 en 6 cm dik.

Traagschuim reageert op lichaamswarmte. Het schuim zal daardoor zachter en soepeler worden waar uw lichaam warmer is. Hierdoor zullen uw drukpunten worden ontlast.
Hiermee is het materiaal vooral geschikt voor medische doeleinden om bijv. 'doorliggen' te voorkomen. Bij ons heeft u de keuze uit de Traagschuim Sensus. Dit is een type traagschuim met open cel voor goede vochtregulatie. Let er wel op dat het traagschuim 'warm' is om op te liggen en niet voor iedereen geschikt is. Wanneer u zacht en drukverlagend wilt slapen als 'gewoon gezond persoon' dan adviseren een Koudschuim sg 45 soft, de Pantera sg 52 soft of Koudschuim sg 80.

Traagschuim of Koudschuim?
Schuimrubber.nl adviseert 'normaal gezonde personen' koudschuim. Koudschuim is door soepelheid en comfort ook drukverlagend en kent een hoge mate van veerkracht, betere vocht en temperatuurregulatie en is zeer goed voor een goede nachtrust. 

De eigenschappen van traagschuim zijn volgens ons vooral geschikt voor medische doeleinden om bijv. 'doorliggen' te voorkomen. Traagschuim matrassen moeten daarnaast niet een dikkere laag dan 8 centimeter traagschuim gebruiken omdat het effect na 8 centimeter van mindere kwaliteit is. Het meest optimaal is het materiaal op diktes van 4,5 en 6 cm. Koudschuim matrassen zijn op elke dikte te gebruiken en al vanaf 10 cm in staat om een zeer goed slaapcomfort te geven.