< Heeft u een vraag? Direct hulp nodig?

Klantenservice

Telefonisch bereikbaar : 085 - 877 06 59
Dinsdag t/m vrijdag: 09:00 - 12:30 en van 13:00 - 17:00
Via Facebook: 7 dagen per week bereikbaar

Openingstijden Winkel / Showroom
Dinsdag t/m donderdagmiddag : 13:00 - 17:00
Zaterdag: 13:00 - 16:00 

Adresgegevens
Meubelstoffeerderij ten Caat / Schuimrubber.nl
Het Haagje 156
7906 AE in Hoogeveen
KVK : 04027085
Btw nr: NL083874987B01

E-mail : info@schuimrubber.nl

 
7 dagen per week bereikbaar via social media voor al uw vragen.

Sluiten

Ultra Fresh HR55

Ultra Fresh HR55 is een mooie en luxueuze kwaliteit Koudschuim. Dit schuimrubber is zeer veerkrachtig, gaat jarenlang mee in goed comfort en is beschikbaar in diverse hardheden voor zitkussens, rugkussens, matrassen en topdekmatrassen. 
Bijkomend voordeel van dit materiaal is dat het anti-bacterieel is en daarmee ook zeer geschikt voor personen die last hebben van huisstofmijt. Ook zeer geschikt is ziekenhuizen en verzorgingstehuizen. 

Wij bieden de volgende categorie├źn Ultra Fresh HR55 aan

Populaire Ultra Fresh HR55 producten

Ultra Fresh Koudschuim

Wat is Ultra Fresh Koudschuim sg 55 ?

Ultra Fresh Koudschuim is het Nederlandse topmerk koudschuim met uiterst hoogwaardige, zeer veerkrachtige en duurzame eigenschappen. Het schuim is geschikt voor zitkussens, rugkussens en matrassen.
Dit koudschuim heeft een open en enigszins grillige celstructuur. Deze structuur is duurzamer dan de structuur van Polyether, waardoor het materiaal veel langer meegaat, beter ademend is en ook vochtregulerend. Naast deze eigenschappen is Koudschuim van nature anti-schimmel en anti-rot en daarmee zeer geschikt voor buitengebruik in tuinmeubelen en bootkussens.

 


De prachtige marmerstructuur van Ultra Fresh is heel open en daarmee zeer geschikt voor zowel zitten en slapen.

Wat is SG / Soortelijk gewicht?
Soortelijk gewicht is het gewicht van het materiaal per kubieke meter. Dat wil zeggen dat bijv. een Koudschuim sg 55 een gewicht van ca. 55 kilo per kubieke meter heeft. Het soortelijk gewicht zegt niets over de hardheid van het materiaal maar wel over de duurzaamheid en veerkracht. Hoe hoger het soortelijk gewicht hoe zwaarder en duurzamer het materiaal is.

Ultra Fresh Koudschuim voor Kussens?

Ultra Fresh koudschuim is prima geschikt voor kussens. In onze Meubelstoffeerderij gebruiken wij standaard regulier Koudschuim en Pantera koudschuim vanwege de hoge kwaliteit en de lange levensduur.
In de praktijk zien we dat de goede kwaliteiten koudschuim een lange levensduur hebben van 5 - 10 jaar. Natuurlijk geldt dit voor 'normaal' gebruik en onder gewone omstandigheden.

De meest voorkomende zitkussens uitgevoerd in Pantera zijn:

Ultra Fresh Stevig; al geschikt vanaf 3 a 4 cm en een schuimrubber van topkwaliteit; 
Ultra Fresh Medium geschikt vanaf 8 a 10 cm en optimaal vanaf 10 a 12 cm. Een schuimrubber van topkwaliteit; 

Ultra Fresh voor matrassen

Ultra Fresh is een duurzaam, soepel en anti-bacteriele vulling schuimrubber voor medische matrassen, reguliere koudschuim matrassen. Deze ultra fresh koudschuim matrassen kennen geen kuilvorming en hebben door de open celstructuur goede vochtregulatie en ademende eigenschappen. Omdat het materiaal relatief stevig is adviseren we de matraskwaliteit voor rugslapers en/of als stevige kern met zachte toplaag. Voor deze uitvoeringen kunt u contact met ons opnemen.

Wij maken Pantera matrassen op maat in elk gewenst comfort en met diverse afwerkmogelijkheden. Neem contact op voor uw mogelijkheden.


Ultra Fresh Koudschuim / regulier Koudschuim of Traagschuim?

Deze vraag wordt veel gesteld. Traagschuim is een drukverlagende schuim en is vooral bekend geworden door het merk 'Tempur' wat het materiaal slim in de markt heeft gezet.
Het materiaal reageert op de lichaamswarmte en wordt soepeler op warme plekken van het lichaam en blijft steviger op koele plekken van het lichaam. Hierdoor wordt de druk verlicht op de 'drukplekken'. (simpel gesteld). Traagschuim kent vele benamingen zoals lazyfoam, memoryfoam, nasa traagschuim, nasaschuim en de technische benaming is 'visco elastisch schuim'.

Ulta Fresh koudschuim heeft het 'langzame' effect niet wat betreft het reageren op lichaamswarmte. Wel is het zo dat zachte koudschuimen met een hoge veerkracht (hogere sg) ook drukverlagend kunnen zijn doordat de druk door de soepelheid en veerkracht wordt opgevangen.

Voordeel van Traagschuim: Drukverlagend en daarmee vooral geschikt voor medische doeleinden; doorliggen voorkomen.
Nadeel van Traagschuim:    'Warm en zweterig'.

Koudschuim is een zeer goed alternatief op Traagschuim matrassen. De hoge veerkracht en soepelheid bieden hoog comfort.