Koudschuim of Polyether Zitkussens

Polyether en Koudschuim hebben beide zo hun eigen voor- en nadelen. Daarbij is het belangrijk om uit te gaan welke kwaliteit en eigenschappen voor u belangrijk zijn. Hierbij enkele richtlijnen waarmee u een idee krijgt waarom u voor Koudschuim of Polyether zou moeten kiezen.

Koudschuim zitkussens zijn te adviseren wanneer u de kussens dagelijks gebruikt of periodes intensief gebruikt en u waarde hecht aan kwaliteit, comfort, veerkracht en duurzaamheid (milieu).
Koudschuim gaat op termijn langer mee in een hoog comfort en kent een hogere veerkracht en betere ademende en vochtregulerende eigenschappen.

Polyether zitkussens zijn prima voor het vullen van zitkussens die minder intensief worden gebruikt en zijn qua prijs/kwaliteit verhouding een prima alternatief voor Koudschuim.

Aandachtspunten bij aanschaf
Houdt u er bij de aanschaf van uw kussenvulling rekening mee dat de zitkussens nooit een lagere sg waarde mogen hebben dan SG35.
In de SG waarde onder de 35 worden, onder de hoge druk die ontstaat, te snel de cellen beschadigd waardoor de levensduur te kort is om nog van een zitkussen te spreken na enkele weken..

Zitkussens moeten een minimale soortelijk gewicht hebben van 35.

Let daar ook op bij de aanschaf van nieuw meubilair; vooral in tuinmeubilair bij bouwmarkten worden veel te lichte kwaliteiten toegepast. Dit materiaal verliest snel zijn vormvaste eigenschap waardoor stoffering snel gaat 'rommelen', het zitcomfort na kort gebruik niet meer prettig is.

Lees er meer over bij de kwaliteitskeuze.

Copyright © Schuimrubber.nl 

Op basis van dit artikel adviseren we de volgende artikelen

-->
-->
-->
onze vermelding op www.keurmerk.info