Schuimrubber voor steigerhouten bank

De kussens op je steigerhouten bank wil je voorzien van een mooie set kussens of  je wil de kussens vervangen? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden bij aanschaf.

Welke kwaliteit Schuimrubber is geschikt voor de zitkussens van mijn steigerhouten meubel?

Afhankelijk van de gewenste kwaliteitduurzaamheid en comfort zijn er meerdere goede opties waarover we hier meer vertellen.

Eén van de belangrijkste elementen van het genieten op een steigerhouten bank is het zitcomfort. Op dit zitcomfort wordt in veel gevallen bespaard bij producten van standaard sets wat er voor zorgt dat veel consumenten binnen korte tijd al letterlijk 'op de planken' zitten. De bank ziet er aan de buitenkant vaak fantastisch uit maar over de binnenkant spreken weinig leveranciers. Wanneer je een steigerhouten bank inclusief kussens gaat kopen laat je dan altijd goed informeren over de kwaliteit schuim die wordt toegepast.
Niets is vervelender dan je storen aan het comfort op een plek waar je nou juist zo graag lekker wilt genieten.

Daarom adviseren wij minimaal een schuim met een soortelijk gewicht (SG waarde) van 40. Alles onder een soortelijk gewicht van 40 is enkel en alleen geschikt voor toepassingen die nauwelijks worden gebruikt of waar zeer lage eisen worden gesteld aan duurzaamheid en comfort.

Polyether of Koudschuim kussens op  je steigerhouten meubel?

Wanneer je meer veerkracht, een hoger comfort en een langere levensduur zoekt dan is Koudschuim aan te raden voor een goede kwaliteit zitkussens in je steigerhouten tuinmeubel. Dit materiaal is ook nog eens zeer vormvast en beter bestand tegen weersinvloeden door de goede ventilatie. Een polyether sg 40 is ook prima geschikt maar biedt een iets minder mooi comfort en is minder weersbestendig.

Wil je een van de mooiere kwaliteiten Koudschuim voor een zeer goede veerkracht, een uitmuntende vormvaste eigenschap en simpelweg een gegarandeerd prettig zitcomfort dan adviseren we onze Koudschuim sg 45 stevig of het nóg hogere kwalitatieve Koudschuim SG 55.
 

Zitkussen vulling direct online uitrekenen >>

Rugkussen vulling direct online uitrekenen >>

Koudschuim is een uitmuntende kwaliteit en garandeerd een topcomfort voor je steigerhouten meubelen

Wat je moet weten voordat je het meubel laat ontwerpen.

Wij krijgen heel veel aanvragen voor kussens op maat voor steigerhouten meubelen en het valt ons op dat de bouwers en doe-het-zelvers weinig tot geen rekening houden met de afmetingen van schuimrubber en outdoorstoffen.
Soms kan de ongunstige afmeting van een meubel een sterke invloed hebben op de totaalprijs van je gestoffeerde kussens.

Daarom is het verstandig om rekening te houden met stofbreedtes van circa 140 - 150 centimeter voor een zo gunstig mogelijke verwerking van (effen) stoffen.
Dit is vooral belangrijk wanneer je voor de wat luxere outdoorstoffen kiest waarbij de metrageprijs een grotere invloed heeft op de totaalprijs van je kussens. Bij de gemiddelde goedkopere outdoorstoffen is dit natuurlijk minder van invloed.

Welke dikte Schuimrubber is geschikt voor steigerhouten meubelen?

Voor de zitkussens op je steigerhouten meubelen zijn diverse kwaliteiten beschikbaar. De dikte van de zitkussens zijn afhankelijk van de hoogte van het meubel (gemiddelde zithoogt is ca. 42-45 cm) en de meest gebruikte diktes zijn 8, 10 en 12 centimeter dikte
De verhouding tussen zitkussen en rugkussen is het mooist wanneer het rugkussen iets dunner is in vergelijking tot het zitkussen. Uiteraard is dit ook weer afhankelijk van de zittingdiepte van het meubel.
Maar standaard genomen is de verhouding het mooist wanneer de rugkussens 2 centimeter dunner zijn dan de zitkussens.


Een strak zitkussen gestoffeerd met Cartenza Uni outdoorstof met staande band en sierstiksel in onze stoffeerderij.

Waar moet je nog meer rekening mee houden bij de zitkussens van je steigerhouten meubilair?

  • Vergeet geen rekening te houden met de dikte van de zitkussens bij het bestellen van de hoogte van de rugkussens. De hoogte van de rugkussens moet worden aangepast aan de dikte van de zitkussens. Zo voorkom je dat de rugkussens extreem oversteken.
  • Kies minimaal een afwerking met tricotkous wanneer je de kussens gaat stofferen. Deze beschermende netkous zorgt voor minder snelle slijtage maar vooral dat je de hoezen gemakkelijk en snel kunt verwijderen en op kunt zetten. Zonder deze kous is dit extreem moeilijk. Tricotkous kun je los bestellen in onze webwinkel of via de 'Schuimrubber op maat' module door ons laten aanbrengen.
  • Laat zitkussens altijd 1 centimeter 'oversteken' aan de voorzijde van de bank.
  • Je hoeft met de breedte van de kussens geen rekening te houden met de fiberfill afwerking. Fiberfill (100 grams) die wij standaard aanbrengen bij bestelling via de wizard (kun je aanvinken) heeft nauwelijks invloed op de totale breedte.

Zoek je stoffering of outdoorstoffen voor de kussens van je steigerhouten meubelen?
Onze stoffeerderij heeft bijna 40 jaar ervaring met het maken van zitkussens, rugkussens, loungematrassen en het stofferen van (design)meubilair. Ook vind je in onze webwinkel een ruim assortiment outdoorstoffen van goede kwaliteit.

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte en advies. We helpen je graag verder met je project en denken graag met je mee.

Op basis van dit artikel adviseren we de volgende artikelen

-->
-->
-->
onze vermelding op www.keurmerk.info