Welke dikte voor uw zitkussens?

Welke dikte moeten mijn zitkussens zijn?
De dikte van je zitkussens is afhankelijk van de totale zithoogte van het meubel waarop de kussens komen te liggen. Die gemiddelde zithoogte, vanaf de grond gemeten, is is 40 - 45 centimeter.
Indien de hoogte van bijvoorbeeld een steigerhouten tuinbank qua houtwerk 30 centimeter is dan kunnen de zitkussens een dikte krijgen van 10 t/m 15 centimeter.

Voor goed zitcomfort adviseren we een minimale dikte van 4 centimeter voor kussen vullingen. De meest voorkomende diktes in zitkussens zijn 5,6 8,10,12 en 15 centimeter.

Opmeten van de dikte van bestaande zitkussens
Bij het vervangen van de huidige vullingen van je zitkussens kun je het beste niet 'te zuinig' meten. Het kussen is liever 1 centimeter te dik dan te dun is een goede stelregel. Wel is het belangrijk om de afstand te meten tussen de armleggers van meubilair. Deze afstand kunt u beste niet al teveel overschrijden maar ook hier geldt dat 1 centimeter geen problemen zal veroorzaken. 

Bij een bolling is het verstandig om de 'dikste dikte' ruim aan te houden en de band van de hoes ook op te meten van naad tot naad. Deze modellen kunt u via onze online zitkussen configurator bestellen.

Het linker model zitkussen is door ons opnieuw gevuld en voorzien van een 'bolling'. Het kussen is in het midden dikker. Met de juiste vulling ziet het kussen er als nieuw uit én is het zitcomfort weer als nieuw.


Heeft u hierin persoonlijk advies nodig of vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Tips voor het zelf bouwen van (tuin)meubelen
Maakt je zelf een tuinmeubel op maat dan is het belangrijk om rekening te houden met een gemiddelde zithoogte van ca. 42 cm of pas deze aan, aan uw eigen lengte / gewenste hoogte.
Het is daarnaast ook visueel verstandig om het kussen qua dikte en afmeting aan te laten sluiten bij de uitstraling van een meubel. Een groot robuuste steigerhouten bank heeft bijvoorbeeld dikkere kussens nodig qua uitstraling dan een sierlijk licht tuinbankje.

Op basis van dit artikel adviseren we de volgende artikelen

-->

Rechthoek Bol - Zitbank

Rechthoekig kussen in een uitvoering met bolling.
bestel
-->

Rechthoek Strak - Zitbank

Rechthoekig kussen in strakke / platte uitvoering.
bestel
-->
-->
-->
-->
-->
-->
-->
onze vermelding op www.keurmerk.info