Welke dikte voor uw zitkussens?

Welke dikte moeten mijn zitkussens zijn?
De dikte van je zitkussens is afhankelijk van de totale zithoogte van het meubel waarop de kussens komen te liggen. Die gemiddelde zithoogte, vanaf de grond gemeten, is is 40 - 45 centimeter.
Indien de hoogte van bijvoorbeeld een steigerhouten tuinbank qua houtwerk 30 centimeter is dan kunnen de zitkussens een dikte krijgen van 10 t/m 15 centimeter afhankelijk van de wensen en gebruiker.

Voor goed zitcomfort adviseren we een minimale dikte van 4 centimeter voor kussenvullingen. De meest voorkomende diktes in zitkussens zijn 5,6 8,10,12 en 15 centimeter.

Opmeten van de lengte, breedte en dikte van bestaande zitkussens
Bij het vervangen van de huidige vullingen van je zitkussens kun je het beste niet 'te zuinig' meten. Het kussen is liever 1 centimeter te dik dan te dun is een goede stelregel.
Wel is het belangrijk om de afstand te meten tussen de armleggers van meubilair. Deze afstand kunt u beste niet al teveel overschrijden maar ook hier geldt dat 1 centimeter op het totaal geen problemen zal veroorzaken. 

Ga je echter 3 kussens naast elkaar in de bank leggen en krijgt elk kussen 4 cm teveel in de breedte? Dan kan het gebeuren dat de kussens bol gaan staan en niet goed tussen de armleggers passen.
Het totaal mag best een beetje strak komen te zitten maar maak het niet te breed. 

Mijn kussen is in het midden dikker dan aan de rand?
Is je kussen in het midden dikker dan aan de rand? Dan spreken we van een model met 'bolling'. Dit model is te bestellen via onze website of je kunt gratis assistentie van ons krijgen via mail, telefoon of in de winkel in Hoogeveen.

Bij een bolling is het verstandig om de 'dikste dikte' ruim aan te houden. Meet je 13,5 en twijfel je? Ga dan gewoon voor de volle 14 cm. 
De band van de hoes, ook wel de staande kanten genoemd, kun je opmeten van naad tot naad.

Deze modellen kunt u via onze online zitkussen configurator bestellen:




Het linker model zitkussen is door ons opnieuw gevuld en voorzien van een 'bolling'. Het kussen is in het midden dikker. Met de juiste vulling ziet het kussen er als nieuw uit én is het zitcomfort weer als nieuw.

Moet ik met de afmeting rekening houden met de fiberfill / tricotkous?
Op dit vraag is het antwoord heel eenvoudig; Nee. 
Je bestelt de afmeting schuimrubber zoals je meet. Meet je een kussen van 75x50x12cm dan bestel je het schuim in die maat. De afwerking met fiberfill en tricotkous komt daaromheen en zorgt dan voor een mooi strak geheel.

Heeft u hierin persoonlijk advies nodig of vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Tips voor het zelf bouwen van (tuin)meubelen
Maakt je zelf een tuinmeubel op maat dan is het belangrijk om rekening te houden met een gemiddelde zithoogte van ca. 42 cm of pas deze aan, aan uw eigen lengte / gewenste hoogte.
Het is daarnaast ook visueel verstandig om het kussen qua dikte en afmeting aan te laten sluiten bij de uitstraling van een meubel. Een groot robuuste steigerhouten bank heeft bijvoorbeeld dikkere kussens nodig qua uitstraling dan een sierlijk licht tuinbankje.

Op basis van dit artikel adviseren we de volgende artikelen

-->

Rechthoek Bol - Zitbank

Rechthoekig kussen in een uitvoering met bolling.
bestel
-->

Rechthoek Strak - Zitbank

Rechthoekig kussen in strakke / platte uitvoering.
bestel
-->
-->
-->
-->
-->
-->
-->




onze vermelding op www.keurmerk.info