Welk schuimrubber voor Outdoor Zitkussens?

Voor de vulling in de outdoorkussens van steigerhouten meubelen, loungeset, tuinbanken en stoelen zoek je natuurlijk een goed materiaal waar je minimaal een aantal zomers mee vooruit kunt.
Maar welke kwaliteit schuimrubber is nou het beste geschikt voor buitengebruik?

Natuurlijk is dit afhankelijk van een aantal eigenschappen, het gebruik en jouw persoonlijke wensen.

Via onze online zitkussen configurator kun je snel en gemakkelijk bepalen welke kwaliteit geschikt is én direct uitrekenen wat nieuwe vullingen voor jouw set kost. Niet alleen de zitkussens zijn mogelijk maar ook de rugkussens kun je geheel online op maat berekenen en bestellen.Tuinkussen Polyether SG40 of SG35
De basiskwaliteit voor zitkussens in tuinsets is een prima ondersteunende kwaliteit Polyether sg 35 of 40. Dit type schuimrubber als kussen vulling biedt een prima comfort en is geschikt wanneer je gewoon weer lekker wilt zitten voor een scherpe prijs. 
De levensduur is aanzienlijk korter dan Koudschuim máár is o.a. afhankelijk van de intensiteit van gebruik. Je kunt er, bij licht gebruik, prima een aantal jaar mee vooruit.

Tuinkussen Koudschuim SG45
Wanneer je meer kwaliteit zoekt dan de basiskwaliteit heb je met de Koudschuim SG45 een goede en duurzame tuinkussen vulling.
Koudschuim kent een hoge veerkracht en is ook nog eens zeer vormvast. Daarmee is het schuimrubber veel duurzamer en comfortabeler dan Polyether kussenvulling voor loungemeubelen.
Ook kan Koudschuim beter tegen een vochtige omgeving vanwege de anti- rot en schimmel eigenschappen.
"Een prachtige kwaliteit met een fantastische prijs / kwaliteit verhouding; zeer populair en goed zitcomfort gegarandeerd!"

Tuinkussen Koudschuim Ultra Fresh SG55 - Anti-bacterieel en anti-schimmel
Wil je nou echt topcomfort outdoorkussens dan adviseren we onze Tuinkussen Koudschuim UltraFresh SG55 kwaliteit.
Dit type koudschuim heeft een uitstekende vormvastheid en is veerkrachtig, vormvast, comfortabel en kan intensief worden gebruikt.
Het materiaal is ook anti-bacterieel en kent een anti-schimmel werking.
"Een absolute aanrader voor mensen die uitstekend comfort en duurzaamheid erg belangrijk vinden."

Waterdoorlatend schuimrubber
Buiten deze reguliere kwaliteiten is er ook nog het Dryfeel schuimrubber. Dit materiaal kan in weer en wind blijven liggen en is daarmee geschikt voor kussens die het gehele jaar buiten blijven liggen of die veel met water in aanraking komen.
Echter; het comfort is vele malen minder dan de comfortschuimen zoals koudschuim en polyether. Het is met dit materiaal dus een afweging tussen comfort en waterbestendigheid.

Welke dikte heb je nodig?
Welke dikte je kiest voor zitkussen is afhankelijk van het meubel en de totale zithoogte. De zithoogte is vanaf de grond gemeten standaard ca. 40 - 45 centimeter in meubilair.
Meest toegepaste diktes in tuinbanken zijn 8, 10 en 12 centimeter. Vergeet niet rekening te houden met de dikte van het zitkussen ten aanzien van de hoogte van het rugkussen. 
Een rugkussen staat altijd bovenop het zitkussen en wanneer je vergeet rekening te houden met de dikte van het zitkussen kan het rugkussen gaan uitsteken. Dat komt de uitstraling van je tuinmeubel niet ten goede én je geeft meer uit dan nodig is.

Kan Schuimrubber.nl stoffering op maat leveren?

Met ruim 40 jaar ervaring in stoffering heeft ons bedrijf veel ervaring met het stofferen van kussens, meubelen, zitzakken en poefs. Wil je meer informatie en vrijblijvend gratis advies? Neem dan contact met ons op.

Copyright © Schuimrubber.nl 

Op basis van dit artikel adviseren we de volgende artikelen

-->
-->
-->
onze vermelding op www.keurmerk.info