• Koudschuim

  Wil je het comfort van je zit- of rugkussens, matrassen of topdekmatrassen nieuw leven inblazen omdat het comfort van de huidige vulling niet meer naar wens is? De nieuwe duurzame vullingen van ten Caat zorgen ervoor dat je weer kunt genieten van heerlijk comfort. Alles wordt zorgvuldig op maat gemaakt naar jouw wensen en thuisbezorgd in héél Nederland en België.
  Koudschuim Zitkussens op maat
  Direct aan de slag met het samenstellen van jouw nieuwe vullingen koudschuim voor zitkussens op maat. In elke gewenste vorm en model voor banken, tuinbanken, caravans, campers en boten.
  Koudschuim Rugkussens op maat
  Direct aan de slag met het samenstellen van jouw nieuwe vulling koudschuim voor rugkussens.
  Koudschuim Matrassen op maat
  Direct aan de slag met matrassen op maat in diverse modellen en kwaliteiten. In de standaard vormen en ook Franse Matrassen, Matrassen met schuine zijdes en nog veel meer
  Koudschuim op maat
  Weet je welk type koudschuim je zoekt én wil je gewoon 'rechttoe rechtaan' een stuk koudschuim bestellen? Hier vindt je al onze beschikbare kwaliteiten die je eenvoudig op maat kunt bestellen.
  Koudschuim platen
  Hier vindt je de diverse kwaliteiten Koudschuim in plaatvorm. Ideaal voor de doe het zelver én met extra voordeel ten opzichte van maatwerk.
  Zit & Slaap Koudschuim
  Hier vindt je producten die geschikt zijn voor kussens die voor zowel zitten als slapen gebruikt worden.

  Ultra Fresh Koudschuim SG55 Platen
  Hier vindt je de Ultra Fresh Koudschuim SG55 in plaatvorm. Ideaal voor de doe het zelver én met extra voordeel ten opzichte van maatwerk.
  Pantera gs52 Koudschuim op maat
  Ultra Fresh koudschuim is een zeer hoge kwaliteit koudschuim. Geschikt voor zitkussens, rugkussens en matrassen. Bekijk direct de mogelijkheden voor het op maat bestellen.

  Wat is Koudschuim?


  Koudschuim is een comfortschuim met een hoge veerkracht dat veelal wordt toegepast in zitkussens, rugkussens, matrassen en matrastoppers. Het is een flexibel polyurethaanschuim en een van de meest gebruikte en veilige kwaliteiten die er op de markt verkrijgbaar is. 
  Door de 'honinggraatstructuur' van Koudschuim is het materiaal zeer goed vochtregulerend en temperatuurregulerend en daarmee ook een van de beste materialen voor gebruik in matrassen. Koudschuim matrassen zijn verkrijgbaar in vele soorten, maten en hardheden. Koudschuim is verkrijgbaar in tientallen hardheden met elk hun eigen comfort.

  Wat is het verschil tussen Polyether & Koudschuim?


  Koudschuim is een hoogwaardig comfortschuim met veerkrachtige en duurzame eigenschappen. Zeer geschikt voor zitkussens en rugkussens.
  Koudschuim heeft een open en enigszins grillige celstructuur. Deze structuur is duurzamer dan de structuur van Polyether, waardoor het materiaal langer meegaat, beter ademend is en ook vochtregulerend. Naast deze eigenschappen is Koudschuim van nature anti-schimmel en anti-rot en daarmee zeer geschikt voor buitengebruik in tuinmeubelen en bootkussens.
  In het hogere segment vindt u de zwaardere Koudschuimen zoals Ultra Fresh Koudschuim sg 55. Dit materiaal is daarnaast extra hygiënisch en anti-bacterieel.


  Wat is SG / Soortelijk gewicht?


  Soortelijk gewicht is het gewicht van het materiaal per kubieke meter. Dat wil zeggen dat een Koudschuim sg 45 een gewicht van ca. 45 kilo per kubieke meter heeft. Het soortelijk gewicht zegt niets over de hardheid van het materiaal maar wel over de duurzaamheid en veerkracht. Hoe hoger het soortelijk gewicht hoe zwaarder en duurzamer het materiaal is. Ook is de draagkracht hoger bij zwaardere types.
  Nieuwe Schuimrubber vulling voor Bankstelkussens?
  Natuurlijk is de basis van een meubel in eerste instantie erg belangrijk. Is deze opgebouwd met mooie materialen, goede kwaliteit singelwerk / nosagvering? Is deze basis goed aangelegd dan is een goede kwaliteit Koudschuim het beste voor langdurig en hoogwaardig zitcomfort.

  U kunt ervanuit gaan dat een Koudschuim zitkussen met een soortelijk gewicht (sg) van 40-45 al een prima levensduur van vele jaren garandeert bij normaal gebruik.
  Een rugkussen krijgt veelal veel minder te verduren en daarom zal een kussen vanaf een sg 30 al jarenlang prima kunnen functioneren als rugkussen. Een kussens met hoger sg zal echter een hogere veerkracht en hoger comfort garanderen.

  Koudschuim Zitkussens


  Koudschuim is zeer geschikt voor zitkussens en biedt een veerkrachtig en prettig comfort. Het materiaal is vormvast en komt goed terug in zijn oorspronlijke vorm. Wij adviseren een Koudschuim sg 45 of koudschuim sg 55 voor een duurzame oplosing.

  Voor koudschuim rugkussens adviseren wij :

  Een goede kwaliteit Koudschuim vulling voor rugkussens is bijv. Koudschuim sg 45 en sg 55 zacht. Deze kwaliteiten zijn heerlijk soepel, veerkrachtig en bieden een goede ondersteuning.

  Koudschuim of Traagschuim?  Deze vraag wordt veel gesteld. Traagschuim is een drukverlagende schuim en is vooral bekend geworden door het merk 'Tempur' wat het materiaal slim in de markt heeft gezet. Tempur is dus een merk en geen type traagschuim.
  Het materiaal reageert op lichaamswarmte en wordt soepeler op warme(re) plekken van het lichaam en blijft steviger op koele plekken van het lichaam. Hierdoor wordt de druk verlicht op de 'drukplekken'. (simpel gesteld). Traagschuim kent vele benamingen zoals lazyfoam, memoryfoam, nasa traagschuim, nasaschuim en de technische benaming is 'visco elastisch schuim'.
  Koudschuim heeft het 'langzame' effect niet wat betreft het reageren op lichaamswarmte. Wel is het zo dat zachte koudschuimen met een hoge veerkracht (hogere sg) ook drukverlagend kunnen zijn doordat de druk door de soepelheid en veerkracht wordt opgevangen. Dit is vooral bij ‘gewoon’ gezonde mensen veelal prettiger omdat u minder in een kuil ligt en blijft liggen.
  Uit onderzoek is echter gebleken dat Traagschuim geen nadelige effecten heeft op de beweging in slaap het is dus meer een kwestie van ‘comfort’.

  In principe is Traagschuim niet geschikt voor zitkussens, wel is het geschikt als toplaag op bijv. een goede kwaliteit Koudschuim.
  • Voordeel van Traagschuim: Drukverlagend en daarmee vooral geschikt voor medische doeleinden; doorliggen voorkomen.
  • Nadeel van Traagschuim:    'Warm en zweterig'.

  Traagschuim is drukverlagend en reageerd op de warmte van uw lichaam.

onze vermelding op www.keurmerk.info