• Polyether

  Wil je het comfort van je zit- of rugkussens, matrassen of topdekmatrassen nieuw leven inblazen omdat het comfort van de huidige vulling niet meer naar wens is? De nieuwe polyether vullingen van ten Caat zorgen ervoor dat je weer kunt genieten van heerlijk comfort. Alles wordt zorgvuldig op maat gemaakt naar jouw wensen en thuisbezorgd in héél Nederland en België. Daarnaast worden polyethers gebruikt voor toepassingen als wandbekleding, hoofdborden, verpakkingen, koffers en meer.
  Polyether op maat
  Bestel gemakkelijk en snel uw polyether op maat.
  Polyether platen
  Standaard platen polyether voor de doe het zelver.
  Zit & Slaap Koudschuim
  Hier vindt u producten die geschikt zijn voor kussens die voor zowel zitten als slapen gebruikt worden.

  Kussenvulling
  Losse kussenvulling voor het opvullen van zitkussens met vlokken, latex of andere losse vullingen.
  Polyether platen voor zitkussens
  Plaatwerk schuimrubber voor het zelf repareren van zitkussens en meubelen. Polyether en polyether in diverse diktes verkrijgbaar

  Wat is Polyether?


  Polyether is een comfortschuim die veelal wordt toegepast in zitkussens, rugkussens en diverse toepassingen als verpakkingen, koffers, hoofdborden van bedden, afdeklagen in meubelen, etc. Het is een flexibel polyurethaanschuim.br /> Polyether haalt zijn draagkracht uit hardheid waardoor het materiaal qua comfort stugger is dan koudschuim. In matrassen is het vooral geschikt voor matrassen die lichter worden belast zoals logeermatrassen

  Wat is het verschil tussen Polyether & Koudschuim?


  Koudschuim is een hoogwaardig comfortschuim met veerkrachtige en duurzame eigenschappen. Zeer geschikt voor zitkussens en rugkussens.
  Koudschuim heeft een open en enigszins grillige celstructuur. Deze structuur is duurzamer dan de structuur van Polyether, waardoor het materiaal langer meegaat, beter ademend is en ook vochtregulerend. Naast deze eigenschappen is Koudschuim van nature anti-schimmel en anti-rot en daarmee zeer geschikt voor buitengebruik in tuinmeubelen en bootkussens.
  In het hogere segment vindt u de zwaardere Koudschuimen zoals Koudschuim sg 55. Dit materiaal is daarnaast extra hygiënisch en anti-bacterieel.


  Wat is SG / Soortelijk gewicht?


  Soortelijk gewicht is het gewicht van het materiaal per kubieke meter. Dat wil zeggen dat een Koudschuim sg 45 een gewicht van ca. 45 kilo per kubieke meter heeft. Het soortelijk gewicht zegt niets over de hardheid van het materiaal maar wel over de duurzaamheid en veerkracht. Hoe hoger het soortelijk gewicht hoe zwaarder en duurzamer het materiaal is. Ook is de draagkracht hoger bij zwaardere types.
  Nieuwe Schuimrubber vulling voor Bankstelkussens?
  Natuurlijk is de basis van een meubel in eerste instantie erg belangrijk. Is deze opgebouwd met mooie materialen, goede kwaliteit singelwerk / nosagvering? Is deze basis goed aangelegd dan is een goede kwaliteit Koudschuim het beste voor langdurig en hoogwaardig zitcomfort.

  U kunt ervanuit gaan dat een Polyether zitkussen met een soortelijk gewicht (sg) van 40 een prima levensduur van vele jaren garandeert bij normaal gebruik.
  Een rugkussen krijgt veelal veel minder te verduren en daarom zal een kussen vanaf een sg 35 al jarenlang prima kunnen functioneren als rugkussen. Een kussens met hoger sg zal echter een hogere veerkracht en hoger comfort garanderen.

  Polyether Zitkussens


  Polyether is prima geschikt voor zitkussens en biedt een goede ondersteuning. Het materiaal komt in principe goed terug in zijn oorspronlijke vorm maar is wel minder duurzaam dan Koudschuim. De duurzaamheid van polyether, door sommige mensen ook wel polyester genaamd maar dit is geen goede benaming voor dit materiaal, is afhankelijk van het gebruik en de intensiteit ervan. Voor intensief dagelijks gebruikt advisren we een Koudschuim met een SG waarde vanaf 45.

  Voor Polyether rugkussens adviseren wij :

  Voor rugkussens kun je kiezen voor Polyether sg 25 en Polyether sg 35. Deze kwaliteit bieden een stevige en goede ondersteuning voor rugkussens. Indien een iets soepeler en veerkrachtiger comfort gewenst is kun je kiezen voor Koudschuim of bijv. een Polyether sg 35 medium.

onze vermelding op www.keurmerk.info