Soortelijk Gewicht

De Sg waarde is een waarde die veel wordt gebruikt om aan te geven om welke kwaliteit schuimrubber wordt gesproken. Deze waarde zegt iets over een aantal kenmerken van het schuim; namelijk het gewicht, de duurzaamheid en de veerkracht. 

Het soortelijk gewicht is het gewicht per kubieke meter. Dat houdt in dat een schuimrubber met een SG waarde van 45 een gewicht heeft van 45 kilo per 100x100x100.

Hoe hoger dit cijfer hoe hoger het gewicht van het materiaal en hoe hoger de duurzaamheid en de veerkracht. Hoe lager de Sg waarde hoe lager de duurzaamheid, veerkracht en het gewicht van het materiaal is.

Licht gebruik Sg 18 t/m 35 - Licht gewicht, lage veerkracht en minder duurzaam
Schuimen met een waarde tot en met 35 vallen onder het type licht gebruik. Dat houdt in dat ze geschikt zijn voor lichtere belasting of minder intensief gebruik. 

Normaal gebruik SG 40 - 50 - Standaard gewicht, goede veerkracht, duurzaam
Schuimen met een waarde tussen de 40 en 50 kg kunnen dagelijks gebruikt worden en kennen een goede veerkracht. Deze SG waardes worden het meest gebruikt bij de gemiddelde zitkussens en matrassen vanwege de goede verhouding tussen kwaliteit en prijs.

Intensief gebruik SG 55 en hoger - Hoger gewicht, zeer hoge veerkracht en uitermate duurzaam
Schuimen met een waarde van 55 en hoger kunnen intensief worden gebruikt en worden veelal toegepast in de luxere zitkussens, rugkussen en matrassen.

onze vermelding op www.keurmerk.info