Algemene informatie Zitkussens

Schuimrubber is een moderne vulling die onder adnere voor zitkussens wordt gebruikt. Schuimrubber is de verzamelnaam die in de 'volksmond' wordt gebruikt voor comfortschuimen als Koudschuim, Polyether, Traagschuim en Pantera.
Voor schuimrubber zitkussens op maat heeft u dan ook een ruime keuze in vullingen. En welke zijn dan geschikt voor uw gebruik, doeleinde en wensen?

De belangrijkste aspecten waar u rekening mee moet houden bij de aanschaf zijn de toepassing, de intensiteit van gebruik van het object en de afmeting van uw kussen.

Wanneer u elke dag gebruik maakt van uw zitkussen is het aan te raden om Koudschuim met een minimaal soortelijk gewicht (sg) van 45 te nemen. Waarom? Dat leest u hieronder.

Stap 1: Bepaal de intensiteit van het gebruik van uw zitkussens

Licht gebruik of enkele weken per jaar :          Polyether met een minimaal soortelijk gewicht (sg) van 35
Normaal gebruik (dagelijks) :                           Koudschuim met minimaal soortelijk gewicht (sg) van 40.
Intensief gebruik (dagelijks / langdurig):          Koudschuim Pantera met een minimaal soortelijk gewicht (sg) van 50.

De levensduur van uw kussen hangt samen met het soortelijk gewicht (sg) en de intensiteit van het gebruik. Hoe hoger de SG waarde hoe duurzamer, veerkrachtiger en 'zwaarder' dit materiaal is.
Dit houdt in dat wanneer u intensief gebruik maakt van een Polyether sg 35 kussen , deze kwaliteit sneller zijn comfort verliest dan een Polyether sg 40 of Koudschuim sg 45.  

Wat goed is om te weten is dat de zitkwaliteiten die wij aanbieden eigenlijk voor iedereen geschikt zijn. Door onze ruime ervaring met de materialen hebben wij een selectie gemaakt waarbij een verkeerde keuze maken bijna niet meer bestaat. Wel adviseren we om goed te kijken naar de adviespunten die wij aanstippen in onze artikelen of neem gerust contact met ons op via e-mail, telefoon, social media of kom langs in onze winkel in Hoogeveen voor een persoonlijk advies.


Stap 2: Bepaal het comfort van uw zitkussens 

Een goede ondersteuning van uw zitkussen is natuurlijk zeer belangrijk. De zitkwaliteiten in ons assortiment zijn voor (bijna) niemand te hard.
Het is van belang om rekening te houden met uw lichaamsgewicht, de dikte van het kussen en de ondergrond waarop het kussen wordt gelegd. In de meeste meubelen met vering zijn de stevige polyethers, koudschuimen en pantera's geschikt voor bijna iedereen. Alleen voor personen zwaarder dan 90 kg adviseren we een Pantera sg 52 firm of voor dunnere kussens onze speciale Polyether sg 40 extra firm.

Een schuimrubber voor goede stevige ondersteuning? Denk dan aan de volgende 3 meestverkochte opties.

Polyether sg 40 firm
Koudschuim sg 45 firm
Pantera sg 52 Medium

Een extra stevige ondersteuning voor personen zwaarder dan 90 kg of voor personen die houden van een goede stevige zit.

Polyether sg 40 extra firm (zeer stevig)
Pantera sg 52 Firm

Stap 3 : Bestel gemakkelijk en snel online op maat uw gewenste materialen

Via onze website kunt u gemakkelijk en snel uw vierkante of rechthoekige schuimrubberen vulling voor uw zitkussens online bestellen. Klik rechtsboven op de oranje knop 'Schuimrubber op maat' en u kunt direct aan de slag. Heeft u afwijkende modellen zoals een schuin kussen of een kussens met een bolling? Geen probleem; neem gewoon even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Stap 4 : Persoonlijk advies nodig over uw keuze? 

Als u graag een persoonlijk advies wilt over uw keuze dan adviseren onze experts uw graag over de mogelijkheden. Met onze ruime ervaring in meubelstoffering en het toepassen van schuimrubber hebben we voor elke situatie een oplossing en passend advies.
U kunt ons 7 dagen per week bereiken via facebook, twitter en e-mail. Of neem telefonisch contact met ons op tijdens openingsuren.

Copyright © Schuimrubber.nl 

onze vermelding op www.keurmerk.info