Opmeten

Tips en Trucs voor het opmeten van uw kussens, matrassen, hoofdborden en meer.

Het opmeten van uw (oude) kussens kan voor onzekerheid zorgen. Daarom hier enkele tips voor het opmeten.

Belangrijkste tips zijn de volgende:

  • Houdt bij meubelen rekening met de totale breedte tussen de armleggers. Dit om het 'opbollen' van kussens te voorkomen doordat de totale breedte te groot wordt.
  • U hoeft met de afmeting geen rekening te houden met de standaard fiberfill afwerking. Dit heeft geen invloed of een kussen wel of niet past.
  • Wanneer u een paneel, hoofdbord of meubel maakt waar schuimrubber wordt verlijmd op het hout zorg er dan voor dat het schuim ca 0,5 tot 1 cm oversteekt. Dit zal de stoffering ten goede komen. 
  • Wanneer u een kussen met losse vulling (bijv. vlokken/watten) vervangt kunt u het beste langskomen met uw kussen of de oude kussenhoezen naar ons toesturen. Dit heeft te maken met het feit dat het vullen van dit type kussen vakmanschap, kennis en ervaring nodig heeft. Neem contact op voor de mogelijkheden en/of advies.
  • Als uw kussen een dikte heeft van bijvoorbeeld 11,5 centimeter dan kunt u deze vervangen voor een dikte van 12 centimeter. Halve centimeters komen in de meubelindustrie nauwelijks voor. U kunt er vanuit gaan dat het origineel 12 cm is geweest.

Mijn kussen heeft een afwijkend model zoals een bolling, ronding en/of is in het midden dikker. Kan ik dit bestellen?

Ja, dit is mogelijk en kan op meerdere manieren worden besteld. 

Optie 1 ) U komt langs in onze showroom in Hoogeveen. U kunt hier de diverse materialen en opties bekijken en op basis van uw huidige kussens krijgt u van ons een offerte en advies op maat. 

Optie 2 ) U levert uw bestaande kussen(s) of kussenhoezen aan per aangetekende post. We zullen uw kussens bekijken en u krijgt van ons een offerte en advies op maat. Na akkoord gaan wij aan de slag met uw kussens. Deze worden helemaal op maat gemaakt op basis van uw wensen en het huidige model wordt nagemaakt. Zo krijgt u uw product helemaal kant en klaar en netjes in de hoezen thuisbezorgd.

Optie 3 ) Op basis van foto's en tekeningen kunnen wij u een vrijblijvende offerte maken. Bij akkoord kunt wij op basis van het origineel of een tekening uw model namaken. Deze kunt u in overleg met ons aanbieden per e-mail of per post. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Wat als ik het schuim te groot heb besteld?
Dan is er niks aan de hand. Het schuim is gemakkelijk zelf te bewerken met een goed gekarteld (electrisch) broodmes. Teken daarbij het teveel aan schuim in rechte lijn af met een stift/marker en snijd het schuim met 'lange halen'. Goede tip daarbij is om een tafelblad te gebruiken als geleider voor het mes; Stel; u heeft 2 cm teveel aan materiaal. Laat het materiaal dan 2 cm oversteken over de rand van de tafel. Zo snijd u het materiaal niet teveel af en kunt u het materiaal netjes recht afsnijden.

Wat als ik het schuim te klein heb besteld?
Ook dan is er nog niets aan de hand. Schuim is makkelijk te vergroten door verlijming van een extra stuk schuimrubber. Deze lijm is hier speciaal voor ontwikkeld en is duurzaam, sterk en blijvend.
Verlijm altijd aan de achterzijde van het kussen en nooit aan de voorkant. De zijkanten zijn nooit een probleem. Afwerken met fiberfill / tricot is ten allen tijde een 'must'.

Wilt u gratis advies van 1 van onze experts? Kom dan langs in onze showroom in Hoogeveen of neem gerust contact met ons op via e-mail, telefoon of social media. 

onze vermelding op www.keurmerk.info