Matrassen

Matrassen / Slapen

Schuimrubber voor matrassen hebben we voor u in enkele goede kwaliteiten geselecteerd. Deze schuimtypes komen van gerennomeerde Nederlandse fabrikanten waar ook de vullingen van Auping en Ubica matrassen vandaan komen. Kwaliteit gegarandeerd! 

Welke eigenschappen zijn voor mij van belang?
Voor het slapen zijn er een aantal factoren waar u rekening mee kunt houden bij de aanschaf, denkt u hierbij aan de hardheid, doeleinde / gebruik, het soortelijk gewicht en daarmee ook de duurzaamheid. Over de hardheden leest u onderaan de pagina ons advies t.a.v. ons assortiment.

Welk schuim voor mijn doeleinde?
In het algemeen kunnen we stellen dat de beste matrassen gemaakt zijn van Koudschuim zoals de Koudschuim sg 45 soft of Pantera sg 52 soft. Koudschuim geeft het hoogste comfort, duurzaamheid en kent zeer goede eigenschappen t.a.v. vocht en temperatuurregulatie. 

Waarom adviseren jullie Koudschuim matrassen?

Koudschuim en Pantera koudschuim matrassen zijn van zeer hoge kwaliteit en toch nog relatief betaalbaar. Omdat wij graag met dit materiaal werken en de voordelen van dit materiaal goed kennen adviseren wij te kiezen voor koudschuim. 
Het materiaal is veerkrachtig, heeft een open structuur en is daarmee goed vochtregulerend en ademend. 


Koudschuim heeft een open celstructuur wat het materiaal goed ademend en vochtregulerend maakt.

Hoelang gaat een matras mee?
Een gemiddeld matras gaat ca. 8-10 jaar mee. Maar in de praktijk blijkt dat zware koudschuimen, zoals bijv. Pantera Sg 52 makkelijk 10 jaar of langer meegaan. De fabrikant van dit materiaal geeft al 7 jaar fabrieksgarantie op de vormvaste eigenschappen.

Koudschuim of Traagschuim?

Deze vraag wordt veel gesteld. Traagschuim is een drukverlagende schuim en is vooral bekend geworden door het merk 'Tempur' wat het materiaal slim in de markt heeft gezet.
Het materiaal reageert op de lichaamswarmte en wordt soepeler op warme plekken van het lichaam en blijft steviger op koele plekken van het lichaam. Hierdoor wordt de druk verlicht op de 'drukplekken'. (simpel gesteld). Traagschuim kent vele benamingen zoals lazyfoam, memoryfoam, nasa traagschuim, nasaschuim en de technische benaming is 'visco elastisch schuim'.

Koudschuim heeft het 'langzame' effect niet wat betreft het reageren op lichaamswarmte. Wel is het zo dat zachte koudschuimen met een hoge veerkracht (hogere sg) ook drukverlagend kunnen zijn doordat de druk door de soepelheid en veerkracht wordt opgevangen.

Voordeel van Traagschuim: Drukverlagend en daarmee vooral geschikt voor medische doeleinden; doorliggen voorkomen.
Nadeel van Traagschuim:    'Warm en zweterig'.

Keuze op basis van comfort en lichaamsgewicht.

Zacht en Medium Slapen 
Houdt u van lekker zacht en soepele matrassen en is uw lichaamsgewicht <75kilo? Dan is de Koudschuim sg 30 soft een ideale vulling voor bijv. uw matrastopper of matras. Dit type koudschuim is van het merk 'Bultex'', is veerkrachtig en kent goede vochtregulerend en ademende eigenschappen. 

Bent u zwaarder dan 75 kilo dan is voor zacht slapen de Pantera 100 soft te adviseren of de Koudschuim sg 45 soft.

Stevig Slapen
Bent u lichter dan 75 kilo dan kunt u voor medium tot stevig slapen kiezen voor Koudschuim sg 45 soft en Pantera 100 soft. Wilt u echt 'hard' slapen denk dan aan Koudschuim sg 45 firm of Pantera 150.

Bent u zwaarder dan 75 kilo dan kunt u voor stevig slapen denken aan Pantera 150


Wilt u persoonlijk advies voor uw situatie? Neem dan contact met ons op.

Babymatras SG45

Babymatras SG45

Deze vulling is zeer geschikt voor wiegmatrassen, babymatrassen en kindermatrassen.
bekijk
Pantera® SG52 Lounge Zitkussen

Pantera® SG52 Lounge Zitkussen

Topkwaliteit koudschuim met zachte bovenlaag waar u lekker op kunt zitten én liggen.
bekijk
Zit & Slaap Koudschuim SG60

Zit & Slaap Koudschuim SG60

Topwaliteit koudschuim koudschuim die voor zitten & slapen worden gebruikt.
bekijk
Zit & Slaap Pantera SG52

Zit & Slaap Pantera SG52

Goede kwaliteit koudschuim die voor zitten & slapen worden gebruikt.
bekijk
onze vermelding op www.keurmerk.info