Rugkussens

Welke vulling voor mijn rugkussens?

Voor schuimrubber rugkussens heeft u diverse opties. In ons assortiment hebben wij een aantal opties in zowel Polyether als Koudschuim.

Rugkussens worden in principe niet zwaar belast en gaan daarmee altijd langer mee dan zitkussens. Er worden tegenwoordig veel losse materialen gebruik zoals vlokkenvulling, polyether sticks, hollow fiber / fiberfill en watten. Deze materialen zijn in principe prima geschikt maar in de praktijk blijkt dat het materiaal vaak 'aan elkaar blijft plakken' en wegzakt zodat de vorm van uw rugkussen  en het comfort niet meer is wat het zou moeten zijn. 
Het kussen opnieuw vullen met een vormvaste schuimrubber is dan de perfecte oplossing. Door de juiste samenstelling houdt u het 'losse' karakter en de uitstraling van uw meubel zonder de vormvastheid te verliezen. Geen kuilen en weggezakte rugkussens meer!

Polyether Rugkussens

Omdat rugkussens niet zwaar worden belast voldoet polyether zeer prima voor gebruik als vulling in rugkussens. Het materiaal gaat jaren mee in gebruik en kent de volgende comforts:

Polyether sg 25 :         Medium stevige rugkussens.
Polyether sg 35:          Stevige rugkussens.
Polyether sg 40 soft :  Soepele zachte rugkussens.
 

Koudschuim Rugkussens

Wilt u echter een hogere veerkracht en daarmee een soepeler comfort dan adviseren een goede kwaliteit Koudschuim. Uitermate vormvast, duurzaam en prettig materiaal.

Koudschuim sg 30 Soft - Dit merk Bultex geeft een superzacht en veerkrachtig rugkussen comfort.
Koudschuim sg 45 soft - Soepele & veerkrachtige rugkussens.
Pantera sg 52 soft        - Soepele, zachte en veerkrachtige rugkussens met maar liefst 7 jaar fabrieksgarantie.

Wilt u compleet afgewerkte rugkussens incl. fiberfill (witte wattenlaag) en eventueel in een vorm gesneden? Neem dan contact op over de mogelijkheden. Wij kunnen elk model voor u op maat maken; van chesterfield kussens tot de rugkussens in uw tuinset, boot en caravan.

Pantera® SG52 Zacht

Pantera® SG52 Zacht

Goede kwaliteit koudschuim voor rugkussens, matrassen en topdekmatrassen.
bekijk
onze vermelding op www.keurmerk.info