Zitkussens

Schuimrubber zitkussens

Schuimrubber is de perfecte en moderne vulling voor zitkussens. Schuimrubber is de verzamelnaam die in de 'volksmond' wordt gebruikt voor comfortschuimen als Koudschuim, Polyether, Traagschuim en Pantera. Voor zitkussens op maat heeft u dan ook een ruime keuze in vullingen. En welke zijn dan geschikt voor uw gebruik, doeleinde en wensen?

Allereerst stellen we u als klant altijd de vraag waar u het schuim voor gaat gebruiken en wat de intensiteit van het gebruik is. Wanneer u elke dag gebruik maakt van uw zitkussen is het namelijk al aan te raden om Koudschuim met een minimaal soortelijk gewicht (sg) van 40 te nemen. Waarom? Dat leest u hieronder.

Stap 1: Bepaal de intensiteit van het gebruik van uw zitkussens

  • Licht gebruik of enkele weken per jaar :         Polyether met een minimaal soortelijk gewicht (sg) van 35
  • Normaal gebruik (dagelijks) :                        Koudschuim met minimaal soortelijk gewicht (sg) van 40.
  • Intensief gebruik (dagelijks /langdurig):          Koudschuim / Pantera met een minimaal soortelijk gewicht (sg) van 50.

De levensduur en het comfortbehoud van uw kussen hangt samen met het soortelijk gewicht (sg). Hoe hoger dit cijfer hoe duurzamer, veerkrachtiger en 'zwaarder' dit materiaal is. Dit houdt in dat wanneer u intensief gebruik maakt van een Polyether kussens , deze kwaliteit sneller zijn comfort verliest en daarmee zijn levensduur aanzienlijk wordt verminderd. Denk daarbij bijvoorbeeld aan caravankussens met eenvoudige polyetherkussens waar u 'op de planken' zit. Dit is niet wenselijk voor een goed, gezond en prettig zitcomfort.

Stap 2: Bepaal het comfort van uw zitkussens 

Een goede ondersteuning van uw zitkussen is natuurlijk zeer belangrijk. De zitkwaliteiten in ons assortiment zijn voor (bijna) niemand te hard.
Het is van belang om rekening te houden met uw lichaamsgewicht, de dikte van het kussen en de ondergrond waarop het kussen wordt gelegd. In de meeste meubelen met vering zijn de stevige polyethers, koudschuimen en pantera's geschikt voor bijna iedereen. Alleen voor personen zwaarder dan 90 kg adviseren we een Pantera sg 52 firm of voor dunnere kussens onze speciale Polyether sg 40 extra firm.

Een schuimrubber voor goede stevige ondersteuning? Denk dan aan de volgende 3 meestverkochte opties.

  • Polyether sg 40 firm
  • Koudschuim sg 45 firm
  • Pantera sg 52 Medium

Een extra stevige ondersteuning voor personen zwaarder dan 90 kg of voor personen die houden van een goede stevige zit.

  • Polyether sg 40 extra firm (zeer stevig)
  • Pantera sg 52 Firm

Stap 3 : Bestel gemakkelijk en snel online op maat uw gewenste materialen

Via onze website kunt u gemakkelijk en snel uw vierkante of rechthoekige schuimrubberen vulling voor uw zitkussens online bestellen. Klik rechtsboven op de oranje knop 'Schuimrubber op maat' en u kunt direct aan de slag. Heeft u afwijkende modellen zoals een schuin kussen of een kussens met een bolling? Geen probleem; neem gewoon even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Stap 4 : Persoonlijk advies nodig over uw keuze? 

Als u graag een persoonlijk advies wilt over uw keuze dan adviseren onze experts uw graag over de mogelijkheden. Met onze ruime ervaring in meubelstoffering en het toepassen van schuimrubber hebben we voor elke situatie een oplossing en passend advies.
U kunt ons 7 dagen per week bereiken via facebook, twitter en e-mail. Of neem telefonisch contact met ons op tijdens openingsuren.

Zit & Slaap Koudschuim SG60

Zit & Slaap Koudschuim SG60

Topwaliteit koudschuim koudschuim die voor zitten & slapen worden gebruikt.
bekijk
Zit & Slaap Pantera SG52

Zit & Slaap Pantera SG52

Goede kwaliteit koudschuim die voor zitten & slapen worden gebruikt.
bekijk
onze vermelding op www.keurmerk.info